U niškim srednjim školama dovoljno mesta za sve male maturante

U toku školske godine učenici u Srbiji će imati jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust
U toku školske godine učenici u Srbiji će imati jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust

U osnovnim školama u Srbiji na Vidovdan objavljeni su konačni rezultati završnog ispita, a mali maturanti su prethodna dva dana popunjavali liste želja za upis u srednju školu i mogli su da navedu 20 obrazovnih profila.

Đaci se po srednjim školama raspoređuju tako što se istovremeno ukršta broj osvojenih bodova na završnom ispitu i ostvareni uspeh u osnovnoj školi sa listama želja.

Upis učenika u srednje škole biće 9. i 10. jula.

Ove godine završni ispit polagalo je 72.909 učenika i oni su u proseku na ispitu iz maternjeg jezika osvojili 11,86 bodova, na ispitu iz matematike 9,95 bodova, dok je najbolje urađen kombinovani test sa prosečnim brojem bodova od 12,51.

“U srednjim školama ima više mesta od broja učenika koji su radili testove. U procentima je to oko sedam odsto više odnosno oko 180 mesta više ili šest odeljenja”, rekao je načelnik Školske uprave u Nišu, Dragan Gejo.

Prema podacima Školske uprave, u Nišu je malu mature polagalo 2.200 učenika, u Nišavskom okrugu 3.500, dok je u sva tri okruga, u Nišavskom, Topličkom i Pirotskom završni ispit polagalo 5.100 kandidata.

Kurs Digitalnog Marketinga