Humanitarni basket 3×3 turnir u Nišu: 50.000 dinara za NURDOR

Humanitarni turnir u basketu u okviru „3X3 RODA prvenstva Srbije 2018.“
Humanitarni turnir u basketu u okviru „3X3 RODA prvenstva Srbije 2018.“

U okviru RODA Prvenstva Srbije, basketaši su igrali humanitarni turnir “3×3 Pantelej” kojim je prikupljeno više od 50.000 dinara za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.

Više ekipa se nadmetalo na dva posebno opremljena terena na javnom prostoru ispred sedišta Gradske opštine Pantelej.

3×3 Pantelej Niš: Finalisti No Name i Lucas caffe Niš

Niš je po drugi put u sezoni ugostio basketaše iz Srbije i regiona u okviru RODA Prvenstva Srbije. 

Prvi četvrtfinalni par činili su basketaši ekipa Caffe Krug i No Name, a kao pobednici, rezultatom 21:19 izašao je tim No Name. Pre okršaja za polufinale, odigrali su samo jedan meč i bili poraženi od tima Lucas caffe Niš sa 12:10.

Tropa de Elite je do plasmana među četiri najboljih na turniru došao nakon pobede protiv ekipe Mediana Boys rezultatom 21:8. U grupi su bili bolji od tima Fitness Revolucija sa 14:8 i Pantelejski aveng rezultatom 17:7.

Još jedna niška ekipa, na domaćem terenu je došla do polufinala. Lucas caffe Niš trijumfovao je protiv Ekipe sa 21:6. U grupnoj fazi, odigrali su samo jedan okršaj, i slavili protiv ekipe No Name sa 21:19.

Makedonska ekipe, Kantina je takođe obezbedila učešće u polufinalu. Oni su sa 21:11 bili bolji od tima Fitness Revolucija, a u grupnoj fazi su savladali Mediana Boys sa 20:7 i Nišku banju sa 17:5.

U prvom polufinalu igrali su Tropa de Elite i Lucas caffe Niš. Nakon neizvesnog okršaja, u finišu je ekipa Lucas caffe-a odnela pobedu rezulatom 17:15. No Name je protiv Kantine, u još jednom neizvesnom basketu na turniru, došao do plasmana u finale trijumfom rezultatom 22:20.

Foto: basket3x3.rs
Foto: Roda, basket3x3.rs

Najbolji basketaši ovog turnira osvojili su vredne robne i novčane nagrade.

Organizaciju turnira već treću godinu zaredom potpisuje Gradska opština Pantelej, a podršku organizatoru pružaju Košarkaški savez Srbije, Košarkaški savez Grada Niša, Kancelarija za mlade Grada Niša i donatori iz reda društveno odgovornih kompanija koje posluju na niškom području.

RODA 3×3 karavan nastavlja svoje putovanje po Srbiji. Ovaj vikend bio je rezervisan za Lazarevac i Niš i na kraju – Leskovac.

Dostava hrane u Nišu