U Kliničkom centru Niš je zaposleno još 24 najboljih diplomaca

U Kliničkom centru Niš je zaposleno još 24 najboljih diplomaca.
Foto: Ukc Niš

Još 100 najboljih diplomaca državnih medicinskih fakulteta i 100 najuspešnijih svršenih diplomaca srednjih medicinskih škola u Srbiji dobili su danas ugovore o radu na neodređeno vreme u zdravstvenim ustanovama.

Ovi mladi medicinski stručnjaci su deo programa Ministarstva zdravlja za zapošljavanje najtalentovanijih diplomaca, koji je pokrenut 2018. godine, a nastavlja se kao deo nastojanja države da podrži mlade i poboljša zdravstvenu infrastrukturu u zemlji.

Predsednik Republike, Aleksandar Vučić, uručio je ugovore najboljim diplomcima, među kojima su 13 lekara i 11 medicinskih sestara-tehničara, na svečanoj ceremoniji održanoj u Palati Srbije. Ovi diplomci će raditi u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

Današnja svečana ceremonija, na kojoj su najbolji mladi naučnici dobili ugovore za rad u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, deveti put zaredom, pokazuje da država Srbija brine o ovim mladim stručnjacima i želi da ih zadrži u zemlji da bi služili građanima.

U Kliničkom centru Niš je zaposleno još 24 najboljih diplomaca.
Foto: Ukc Niš

Trinaest novih lekara će se pridružiti starijim kolegama u UKC Niš, koji će zajedno pružiti zdravstvenu zaštitu za preko 2,5 miliona pacijenata koji se obraćaju ovoj velikoj zdravstvenoj ustanovi tercijarnog tipa na jugu Srbije.

Jedanaest novih medicinskih sestara i tehničara se pridružilo trinaestorici novih lekara u ovom državnom programu za najbolje diplomce. Oni su deo treće grupe najboljih diplomaca koji su primljeni u program od kada je pokrenut.

Novi lekari će raditi na devet različitih klinika u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, dok će medicinske sestre i tehničari biti raspoređeni u skladu sa kadrovskim planom i potrebama ustanove.

Novozaposleni lekari i medicinske sestre su izrazili da im je pružena prilika za stručno usavršavanje i profesionalni razvoj kroz besplatne specijalizacije i doktorske studije, što je omogućeno zahvaljujući njihovom stalnom zaposlenju odmah nakon završetka studija.

U sklopu “Programa zapošljavanja najboljih medicinskih diplomaca i srednjoškolaca” koji je pokrenulo Ministarstvo zdravlja 2018. godine, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, uključujući i akciju u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, svečano su uručeni ugovori najboljim niškim diplomcima srednjih medicinskih škola i medicinskih fakulteta.

Među ovim diplomcima su:
Marija Denić,
Milena Živadinović,
Danijela Stevanović,
Milena Mladenović,
Anđela Tanić,
Mina Stefanović,
Aleksandra Vukadinović,
Marija Šakota,
Jelena Milunović,
Eleonora Cvetković,
Jelena Nešić.

Od pokretanja ovog programa, ukupno 140 lekara i 111 medicinskih sestara-tehničara je zaposleno u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Global Digital Clinik