Tužilaštvo utvrdilo: 50 štićenika preminulo u Gerontološkom centru

Gerontološki centar u Nišu
Gerontološki centar u Nišu

Više javno tužilaštvo u Nišu dostavilo je informaciju javnosti da je u Gerontološkom centru preminulo 50 štićenika.

U aprilu je korona virus ušao u Gerontološki centar u Nišu, te zbog toga već tri meseca traje istraga protiv bivšeg direktora M.S. Eventualna odgovornost ostalih ispitaće se nakon što se završi ovaj krivični postupak.

M.S. je uhapšen u aprilu ove godine, kada je u Gerontološkom centru u Nišu zaraženo 135 korisnika i četvoro zaposlenih. Osumnjičen je da nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zaraze korona virusa. Na prvom saslušanju, on je negirao krivicu i tada mu je određen pritvor od 30 dana.

Pritvor mu je ponovo produžen 8. juna, pa će se nakon isteka 30 dana ponovo odlučivati o eventualnom puštanju na slobodu. Međutim, 8. jula i treći put mu je produžen pritvor, za 60 dana. On je na saslušanju negirao krivicu.

Direktor je osumnjičen da nije sprečio širenje virusa u staračkom domu, da je dozvoljavao posete i izlaske van doma, kao i da su se krili simptomi bolesti štićenicima. U pritvoru se nalazi od samog hapšenja, a Više javno tužilaštvo u Nišu za Insajder navodi da je do sada ispitano 10 svedoka, a da je zakazano i ispitivanje preostalih svedoka i oštećenih, prenosi N1.

Ovo je strašno, ne znamo gde su nam roditelji, komšija je na vestima video kako mu odvoze oca

Exe-Net