Tužila fakultet jer joj diploma nije pomogla da se zaposli

Tvrdi da ju je fakultet
Tvrdi da ju je fakultet "Anglia Ruskin" obmanuo: Foto: Pixabay

Bivša studentkinja od svog fakulteta tužbom traži novc u visini plaćene školarine i životnih troškova za vreme studiranja, jer joj diploma nije pomogla da pronađe posao.

Miki Maus diploma?

Dvadesetdevetogodišnja Pok Vong tvrdi da ju je fakultet „Anglia Ruskin“ obmanuo tvrdeći da će joj pružiti kvalitetno obrazovanje i dobro zaposlenje, a umesto toga je dobila, kako ona kaže, „Miki Maus diplomu“.
 
„Iako sam 2013. diplomirala kao najbolja u klasi, dobila sam samo Miki Maus diplomu. Nadam se da ću ovom tužbom podstaći i druge studente da dobiju ono što su platili ili da im se to kompenzuje. Anglia Ruskin je imao dobru reklamu, ali nisu ispunili obećano“, rekla je Pok za „Sunday Telegraph„.
 
Pok, koja se preselila iz Hong Konga u Kembridž kako bi stekla kvalitetno obrazovanje i šansu da uspe u poslovnom svetu, od fakulteta traži 60.000 funti odnosno kompenzaciju u visini plaćene školarine i životnih troškova za vreme studiranja.
 
Među ostalim prigovorima navela je da su predavači kasnili na predavanja i da bi jednostavno uputili studente da za to vreme uče sami.
 
Takođe je iznela tvrdnju da su je za vreme dodele diploma zaključali u sobu kad je pokušala drugim studentima da ispriča kako stvari stoje.
 
Portparol fakulteta kaže da Pok nije bila zaključana i da je prostoriju mogla da napusti kad god je htela.
 
„Iako smo joj uručili nagradu jer je diplomirala prva u klasi, pokušala je da ometa dodelu diploma. Budući da bi to uništilo doživljaj brojnim drugim studentima, zamolili smo je da napusti pozornicu i sedne u susednu prostoriju iz koje je mogla da ode kad god je htela“, rekao je portparol.