Turizam u Beogradu

Stan na dan Beograd

Glavni grad Srbije iza sebe ima dugu istoriju, a sa druge strane u korak prati svetske trendove. Zbog toga je, i turizam u Beogradu dosta razvijen.

Iako ponekad deluje previše užurbano za turističko mesto, i možda imate nedoumice da li je obići, srpska prestonica ostaviće Vas bez daha i uvek ćete joj se vraćati. Turizam u Beogradu ima za svakog po nešto, od kulturnih ustanova  u kojima se možete upoznati sa istorijom, do najmodernijih muzeja koji prate trendove.

Duga i burna istorija odlikuje glavni grad Srbije. Beograd je raskrsnica kulture, koja u sebi čuva deliće civilizacija od kamenog doba. Vremenom se razvijao i postajao sve bitnije kulturološko mesto. Ono što ovaj grad čini tako posebnim jesu delići istorije, naroda i kulture koji se godinama prožimaju Beogradom.

Kada posećujete Beograd, nemoguće je zaobići Kalemegdan. Beogradska tvrđava je mesto na kojem će svako pronaći delić za sebe. Knez Mihajlova je takođe jedan od bitnijih simbola prestonice, šarenilo grada ogleda se upravo u ovoj ulici. U Beogradu se nalazi i najveći pravoslavni hram na Balkanu, hram Svetog Save. Strani turisti za ovaj hram kažu da ga je neophodno posetiti, ukoliko želite da upoznate i razumete srpsku kulturu. Na teritoriji jedne od opština ovog grada, Novom Beogradu, nalaze se i dve najviše zgrade u Srbiji. Poslovni centar Ušće, visine 141 metar, i Zapadna kapija Beograda, koja je visoka 115 metara.

Jasno je da je Beograd itekako zanimljiva turistička destinacija, i da ćete ako malo usporite i posvetite mu pažnju i vreme ostati bez dahai večno zaljubljeni. Kako je on rastao, razvijao se i postajao sve bitnija evropska destinacija, tako se razvijao i turizam u Beogradu.

Prvi hotel u Beogradu

Još u doba kada je bio varošica sa pedesetak hiljada stanovnika, Beograd dobija svoj prvi hotel. 1841 postao je prestonica i ubrzo postaje jedan od najprometnijih gradova na Balkanu. Te godine je knez Mihailo Obrenović počeo, o svom trošku, da zida prvi hotel u Beogradu. Završen je 1843. i nazvan je “Kod jelena” po bronzanoj glavi jelena koja je visila iznad ulaza. Deceniju kasnije njegov naziv promenjen je u „Staro zdanje“. Tokom 19. veka Beograd je dobio 24 hotela, koji činili bitan segment puta Beograda ka Evropi, i odbacivanju viševekovnog turskog uticaja.

U 20. veku, tačnije 1908. godine, otvoren je hotel Moskva, još jedna znamenitost Beograda. Tokom dugog niza godina, u ovom hotelu odselo je preko 45 miliona ljudi. Među njima su bili i Albert Ajnštajn, Maksim Gorki, Robert De Niro, i Bred Pit.

Sa godinama Beograd je postajao moderniji i u korak pratio svetske trendove. Prema podacima objavljenim na početku godine, Beograd je u 2019. posetilo više od milion ljudi. To govori o privlačnosti srpske prestonice, koja sama po sebi predstavlja znamenitost. Turizam u Beogradu ne živi samo tokom manifestacija, već je on evropska destinacija koju vredi posetiti jednostavno zbog toga što jeste- Beograd.

Apartmani u Beogradu biće Vaš drugi dom tokom posete. U njima se zaista možete osećati kao kod kuće, jer ćete u prijatnom ambijentu biti opušteni, i u potpunsti uživati u boravku.

U Beogradu se nalaze neki od najpoznatijih i najluksuznijih hotela kao što su Falkensteiner, Hyatt Regency i Crowne Plaza. Sa druge strane, i smeštaj koji se ne krije iza zvučnih imena, može Vam pružiti udobnost kakvu očekujete od prestonice kakav je Beograd. Apartmani Beograd su dobro opremljen i kvalitetan smeštaj, koji uvek treba da Vam bude prioritet.

Stan na dan Beogradje jedna od povoljnijih opcija kada tražite smeštaj u Beogradu, a ne zadržavate se dugo. Tako ćete na jednom mestu dobiti sve što Vam je potrebno za udoban i nezaboravan boravak u Beogradu.

Global Digital Clinik