Troje niških plivača u sastavu reprezentacije Srbije, Stanković apsolutni prvak

Foto: Plivački klub "Sveti Nikola"

Proteklog vikenda u Beogradu održano je Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju, na kome je učestvovalo 355 najboljih plivača iz 40 klubova. Na ovom prvenstvu Plivački klub “Sveti Nikola” nastupio je sa 11 plivača koji su osvojili ukupno 20 medalja od toga 7 zlatnih, 7 srebrnih i 6 bronzanih.

Stanković Strahinja potvrdio je dominaciju u disciplini 50m delfin trijumfom u apsolutnoj konkurenciji.

Stanojević Nina osvojila je dve zlatne medalje u kategoriji mlađih juniorki u disciplinama 100m i 200m prsnim stilom, dok je u disciplini 200m mešovito osvojila drugo mesto. Nina je u disciplini 200m prsnim stilom osvojila i bronzanu medalju u apsolutnoj kategoriji.

Jovanović Djordje trijumfovao je u disciplinama 100m i 200m leđnim stilom u kategoriji mlađih juniora, dok je u disciplinama 50m leđno i 400m mešovito osvojio bronzane medalje.

Tošić Ilija osvojio je dve srebrne medalje u kategoriji starijih juniora u disciplinama 50m slobodno i 50m delfin.

Djordjević Željko osvojio je bronzanu medalju u disciplini 200m prsnim stilom u kategoriji starijih juniora.

U štafetnim trkama P.K. “Sveti Nikola” osvojio je 8 medalja, a pored pomenutih plivača u štafetnim trkama učestvovali su Stojić Uroš, Todorov Stefan, Velkovski Jakov, Djordjević Nikola, Laković Aleksandar i Stajić Ana.

Na osnovu ostvarenih rezultata Tošić Ilija, Jovanović Djordje i Stanojević Nina izborili su mesto u sastavu reprezentacije Srbije za Susret reprezentacija.