Kineska aplikacija koja je osvojila svet

TikTok logo
TikTok logo

TikTok je aplikacija stvorena 2012. godine, od strane kineske kompanije ByteDance. Za iOS i Android operativne sisteme dostupna je od 2017.

Svojim korisnicima pruža mogućnost da kreiraju video zapise u trajanju do 60 sekundi koje mogu deliti i sa celim svetom.

Ovu aplikaciju možete besplatno preuzeti u App Store-u ili u Google Play prodavnici. Nakon preuzimanja potrebno je da napravite nalog, koji možete povezati sa svojim Instagram nalogom ili e-mail adresom. Na početnoj stranici koja nosi naziv For You skrolovanjem nagore možete gledati video snimke različitog sadržaja. Ova aplikacija osvojila je ceo svet, a ni mnoge poznate ličnosti nisu ostale imune na nju.

Kako se koristi TikTok?

Kreiranje sadržaja na TikToku sastoji se od snimanja kratkih video zapisa različite tematike. Možete plesati, glumiti, pevati, kuvati i još mnogo toga. Imate mogućnost da koristite zvukove drugih korisnika, odnosno da ih sinhronizujete. Ključ uspeha je praćenje trendova. To znači da se masovno snimaju video zapisi koji koriste isti zvuk i tematiku, te su zbog toga vidljivi velikom broju korisnika.

Ova aplikacija Vam pruža mogućnost da koristite različite efekte i filtere. Možete se klonirati, pomoću zelenog platna ubacivati različite pozadine, učestvovati u različitim kvizovima. Video zapisi se mogu deliti i putem drugih društvenih mreža, Facebook-a, Instagram-a i Twitter-a.

Korisnici TikToka uglavnom pripadaju generaciji Z, te su to mlađe generacije koje većinu svog vremena provode na internetu. Međutim, popularnost ove aplikacije raste, pa nije isključena mogućnost da postane popularna i među starijima.

Sa rastom popularnosti,  postaje i platforma pogodna za reklamiranje poznatih brendova. Reklamni formati koji su dostupni su Brand takeoverIn-feed native video, Hashtag Challenge, Lens 2D, 3D i & AR.

TikTok pruža mogućnost da izrazite svoju kreativnost i pokažete svoje talente. Zato ne oklevajte, skinite ovu aplikaciju i pustite mašti na volju. Ukoliko se, ipak, ne osećate prijatno pred kamerom, možete gledati video zapise drugih, sigurno ćete se dobro nasmejati.

Dostava hrane u Nišu