Tetoviranje, pojam oko kojeg ima najviše tabua

tetoviranje niš
Tattoo Art Studio HALLOWEEN

Tetoviranje, pojam oko kojeg ima najviše tabua. Ranije su tetovaže uglavnom bile sinonim za sumnjive likove, bajkere i mornare. Danas predstavljaju stil života i svrstavaju se u umetnost.

Tetoviranje pokreće bezbroj pitanja, od toga da li boli, do toga da li smo sigurni u odluku da svoje emocije izrazimo “crtežom” na telu. Tetovažama pokazujemo ljubav, sreću, tugu… Tetovaže su simbol neraskidivih veza i odanosti, bilo prema porodici, kućnom ljubimcu ili bendu.

Tetoviranje nije produkt modernog doba, kultura tetoviranja bila je veoma popularna u Egiptu, čak 2000 godina pre nove ere, i to najviše među ženama. Tetovaže pronađene na mumificiranim ženskim telima predstavljale su simbole plodnosti, božanstava, i veselja. Tetovirana područja bila su stomak, bedra i grudi.

U Starom Rimu, tetovaže su bile simboli snage. Njima se isticala muževnost i okrutnost keltskih ratnika. Ratnici Krstaških ratova tetovirali su jerusalimski krst kako bi imali prigodnu sahranu, ukoliko izgube život. U 18. veku, evropski mornari su se upoznali sa tetovažama kada su se našli među stanovnicima pacifičkih ostrva. Oni su sa svojih putovanja donosili suvenire u obliku tetovaža cveća, sirena ili srca.

Tetoviranje u različitim kulturama ima različita značenja, u polinezijskoj kulturi se veruje da se duhovna moć životne sile pokazuje tetovažom. Havajci su tetovirali jezik sa tri tačke kada bi bili u žalosti, Eskimke su tetovirale kožu lica, tačnije bradu, kako bi iskazale bračni status i pripadnost grupi. Žene Maora imale su tetovaže oko nosa i usana, smatrajući da time sprečavaju starenje, i nastanak bora.

Tetoviranje nisTetoviranje u Nišu – birajte pametno studio u kojem ćete raditi tetovažu

Kada odlučite da uradite tetovažu, veoma je važno da pametno izaberete studio i majstora koji će Vas tetoviratati. Na ovo treba da obratite pažnju:

  • studio treba da bude uredan i čist
  • pitajte da li u studiju postoji stelirizator, i tražite da ga vidite
  • proverite da li ima ultrazvučnu kadicu za čišćenje opreme
  • obratite pažnju na to da li majstor nosi rukavice
  • opremu koja se koristi samo jednom, na primer iglu, treba otvoriti pred Vama
  • pogledajte da li su tube i vrhovi čisti, da na njima nema ostataka boje

Pored iskustva majstora, koje Vam garantuje da će proces tetoviranja proći kako treba, higijena je veoma bitan faktor pri izboru studija u kojem ćete se tetovirati. U Tattoo Art studiju HALLOWEEN čeka Vas majstor sa preko 10 godina iskustva. Donča radi u prijatnom ambijentu i u velikoj meri vodi računa o higijeni studija i opreme.

“Moja najbolja reklama su zadovoljni klijenti koji, nakon prve tetovažeo bično dođu ponovo i traže bar još jednu”, priča  Milorad Dončić – Miki, većini poznatiji kao Donča.

Kurs Digitalnog Marketinga