Vakcina za korona virus: Test prošao uspešno kod svih ispitanika

vakcina za korona virus
Foto: pixbay

Vakcina za korona virus je testirana, i test je prošao uspešno. Stvoren je visok nivo antitela kod svih 1.120 ispitanika.

Vakcina za korona virus prošla je prvu fazu testiranja. Kineska kompanija „Nešenel bajotek grup“ saopštila je danas da prve rezultate testiranja jedne potencijalne vakcine protiv korona virusa na ljudima. Iz kompanije ukazuju na to da bi ona mogla biti bezbedna za upotrebu i efikasna.

Kako prenosi Rojters, ova eksperimentalna vakcina dovela je do stvaranja visokog nivoa antitela kod svih 1.120 ljudi koji su je primili tokom prve faze kliničkih ispitivanja, a reč je o drugoj vakcini te kompanije koja se pokazala kao delotvorna u ranoj fazi testiranja na ljudima.

Kineske kompanije i istraživači imaju odobrenje da, u zemlji i inostranstvu, testiraju osam potencijalnih vakcina. To Kinu čini jednom od vodećih zemalja u trci za razvoj vakcine protiv korona virusa.

Da bi bilo koja vakcina dobila dozvolu za izlazak na tržište, potrebno je da se pokaže efikasnom i u trećoj fazi testiranja, u kojoj se njeno dejstvo ispituje na više hiljada ljudi, navodi Rojters.

Izvor: luftika.rs

Exe-Net