Takmičenje za Frankofonu pesmu u Nišu: Prvi put nagrada publike

Finale 15. jubilarnog takmičenja za Frankofonu pesmu održaće se 25. marta u sali Narodnog pozorišta u Nišu sa početkom u 14 sati.

Neke od najlepših francuskih pesama izvodiće 15 takmičara iz Srbije.

U finalu koje organizuje Studentski kulturni centar Niš u saradnji sa Francuskim institutom, publika će čuti izvođenja osam juniora (od 13 do 17 godina) i sedam seniora (od 18 do 28 godina), koji su pobedili na polufinalnim takmičenjima u Kladovu, Novom Sadu, Beogradu i Nišu. 

Učesnici Frankofone pesme 2018. Niš

Pobednik u seniorskoj kategoriji kao nagradu dobija put u Francusku za dve osobe. Za prvo mesto u juniorskoj kategoriji nagrada je put u Tunis za dve osobe.

Novina je da će ove godine prvi put i publika moći da glasa za svog favorita.

U toku takmičenja će na Facebook strani Studentskog centra Niš biti organizovano glasanje.

Izvođača koji im se najviše dopada, ljubitelji Frankofone pesme moći će da podrže lajkovanjem fotografije. Miljenik publike kao nagradu dobija profesionalni vokalni mikrofon.

Takmičenje za Frankofonu pesmu, koje se održava u okviru meseca Frankofonije, partnerski organizuju Studentski kulturni centar Niš i Francuski institut u Srbiji uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori i brojni sponzori.

Global Digital Clinik