Takmičari tekvondo kluba “Feniks Bulevar” iz Niša osvojili zlato i srebro na međunarodnom takmičenju “Asteriks open”

Takmičari tekvondo kluba Feniks Bulevar iz Niša osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na međunarondom takmičenju “Asteriks open”, koje je okupilo 110 klubova iz preko 40 zemalja sa preko 1500 takmičara.

U veoma jakoj konkurenciji najbolje su se snašli takmičari u pionirskoj kategoriji.

Danica Ilić je osvojila srebrnu medalju u B klasi u kategoriji pionira 8-9 godina do 39 kilograma.

Teodor Mitić je osvojio zlatnu medalju u A klasi u kategoriji pionira 10-11 godina do 40 kilograma. Zlatnu medalju osvojio je nakon četiri dobijena meča i ni jedne izgubljene runde, zbog čega je poneo pehar za najboljeg muškog pionira na turniru.

“Drago mi je što sam uspeo da pobedim Vasileiosa Dompasa u finalu. Izgubio sam od njega na Hereya open turniru u Bugarskoj pre nekoliko nedelja i kada sam video da je prijavljen nije mi bilo sve jedno. Zato sam se sa svojim trenerom Nikolom Bursaćem spremao za ovaj meč i pažljivo radio ono što smo se dogovorili. Najlepše od svega je to što sam imao priliku da se borim u svom gradu. Posebnu snagu dali su mi drugari iz kluba i škole koji su me sa tribina neumorno bodrili tokom svih mečeva,” izjavio je Teodor nakon dodele pehara.

“Nažalost naši kadeti su u ulaznoj godoni i većina prijavljenih takmičara je bila i do dve godine mlađa od svojih protivnika. Ono što je bitno je to da su svi dali svoj maksimum i pokazali ozbiljnost kada su taktika i tehnike u pitanju. Moram da napomenem i da je ovo takmičenje sa najjačom konkurencijom na kojem smo do sada učestvovali”,navode iz kluba.

“Teodorov i Danin uspeh osvetleli su obraz kluba ovog puta. Posebno me raduje činjenica da im je forma u usponu pred nacionalno prvenstvo koje će biti održano u Beogradu prvog juna,” rekao je glavni trener Nikola Bursać.

Global Digital Clinik