SVI KAO JEDAN za “Maru”: Uspešna humanitarna akcija Radničkog

Humanitarna akcija Radničkog
Humanitarna akcija Radničkog

Humanitarna akcija ujedinila je fudbalere, stručni štab i navijače niškog Radničkog, kluba u kojem su u završnom delu sezone i pored brojnih obaveza našli vremena da pomognu Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih koji su mentalno ometeni u razvoju.

Uspešna akcija Radničkog
Uspešna humanitarna akcija Radničkog

Za Centar „Mara“ iz Niša prikupljana je pomoć u konzerviranoj hrani, higijenskim sredstvima i odeći, a u akciji Radničkog osim građana učestvovali su i fudbaleri koji su donirali novac.

„I u ovome se ogleda prava veličina jednog kluba. Pomoć je potrebna, a Radnički je veliki klub, posle Partizana i Zvezde možda i najveći u Srbiji. Jedna ovakva akcija mnogo doprinosi i toj deci i klubu“, rekao je Dragan Antić, trener FK Radnički.

Pomoć za korisnike Ustanove “Mara” fudbaleri su prikupljali na stadionu Čair.

“Zadovoljstvo je biti deo ove humane akcije. Živimo u turbulentnom vremenu i previše je problema ispred nas i mislim da bi zbog toga svi trebalo da pokažemo društvenu odgovornost. To su ljudi u klubu prepoznali i nama igračima je veliko zadovoljstvo da učestvujemo u ovakvim akcijama i svim srcem podržavamo ovakve inicijative”, istakao je golman Mladen Živković.

Ekipu Radničkog već za nekoliko dana, odnosno u subotu, očekuje možda i najvažnija utakmica u dosadašnjem delu sezone.

Nišlijama na stadion Čair u goste dolazi Vojvodina.

Podsetimo, Radnički je trenutno na trećoj poziciji superligaške tabele, na mestu koje vodi u evropske kvalifikacije i ekipi je svaki osvojeni bod važan u trci za ostvarenje istorijskog uspeha.

„Pozivam sve Meraklije i navijače da dođu u što većem broju. Nišu dugo godina već nedostaje da Radnički izađe u Evropu, a sada imamo najveću priliku za to, koju bi trebalo da iskoristimo“, rekao je trener Dragan Antić.

Utakmica Radnički Vojvodina se igra u subotu, 31. marta od 15 sati.

Global Digital Clinik