Svetska gimnastičarska federacija: Novi gimnastičarski centar u Nišu

SGF: Projekat gimnastičarske dvorane

Svetska gimnastičarska federacija izjavila je da želi da pomogne u izgradnji novog gimnastičarskog centra u gradu. Predsednik Svetske gimnastičarske federacije, Morinari Vatanabe, u svom godišnjem izveštaju podnetom na zasedanju Kongresa ove organizacije, održanom u Istanbulu, uklopio je i izgradnju Centra u Nišu.

U svom izveštaju Vatanabe je izjavio da srpska gimnastika napreduje, posebno u muškoj kategoriji, ali da grad nema odgovarajući prostor gde sportisti mogu da treniraju. On je predložio Niš ne samo zbog uspešnog gimnastičarskog tima, već i zbog jake stručne veze između kluba i Fakulteta za sport, koji je nabolje kotiran na Šangajskoj listi u odnosu na sve druge institucije ove vrste u zemlji.

Svetska gimnastičarska federacija nabaviće svu potrebnu opremu i sprave potrebne za dvoranu, a od grada se očekuje da uloži plac i ljudske resurse, dok će izgradnju finansirati Ministarstvo sporta Republike Srbije.

Prvobitna ideja je bila da se dvorana smesti u dvorište OŠ “Mika Antić”, koju je Vatanabe posetio prilikom svog boravka u Nišu. Kasnije, prilikom izrade projekta, predložen je prostor na rubu parka Čair. Zaključeno je da je lokacija pogodnija, zbog izmeštanja pruge kod Medicinske škole, uz podvožnjak u Zetskoj.

 

Global Digital Clinik