Svetlana Mitić, uprkos prijavljenim nepravilnostima za vreme glasanja, ponovo direktorka “Pčelice”

Svetlana Mitić
JPU Pčelica

Ministar prosvete imenovao je Svetlanu Mitić za direktorku javno-predškolske ustanove “Pčelica. Mesec dana je prošlo od konkursa, a drugi kandidat bio je Dušan Mijajlović, direktor vrtića u Sokobanji.

Iako su zaposleni ukazali na nepravilnosti tokom glasanja, Mitićeva će biti na poziciji i naredne četiri godine. Takođe, napomenuto je da su sudske presude za vreme njenog mandata bile na štetu ove predškolske ustanove, javljaju Južne Vesti.

8. septembra bilo je organizovano tajno glasanje na kome su zaposleni birali između dva kandidata. Zaposleni su prijavili niz nepravilnosti, od kojih je jedna fotografisanje lične karte uz glasački listić.

Svetlana Mitić je 2021. godine postavljena za v.d. direktorku. U toku njenog mandata, dve zaposlene u ustanovi dobile su disciplinske postupke zbog kojih im je odbijano 20 posto od plate u roku od šest meseci. One su tužile ustanovu i dobile je na sudu, što je koštalo “Pčelicu”.

Takođe, roditelji su se žalili na uslove u kojima deca borave, zbog incidenata kao što su miš u hrani i opekotine koje je jedno od dece dobilo od supe. Roditelji su rekli i da im je zabranjeno javno kritikovanje vrtića, što je aktuelna direktorka demantovala.

 

Global Digital Clinik