Svečanom akademijom „Čiji si ti, mali narode srpski“ obeležen Dan primirja

Čiji si ti, mali narode srpski
Photo: Miroslav Lavrencic

Svečana akademija povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu održana je u Stedentskom kulturnom centru u Nišu. Na akademiji pod nazivom „Čiji si ti, mali narode srpski“, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, učestvovali su glumci Niškog narodnog pozorišta i Akademskog pozorišta SKC-a Niš, Snežana Petrović, Dragiša Veljković, Miloš Cvetković, Uroš Milivojević, Branislava Ilić i Ivona Momirović.

Muzički deo programa maestralno su izneli Akademski hor Studentskog kulurnog centra pod dirigentskom palicom umetničkog rukovodioca i dirigenta mr Zorana Stanisavljevića, Etno vokalna grupa Akademskog ženskog hora SKC-a Niš, čiji je umetnički rukovodilac i dirigent mr Ivana Mirović, Akademski folklorni ansambl ORO SKC-a Niš, čiji je umetnički rukovodilac Slavoljub Uzunović I Veliki narodni orkestar SKC-a Niš sa umetničkim rukovodiocem Bobanom Stefanovićem.

Na sinoćnoj akademiji u Narodnom pozorištu naši čanovi imali su priliku da prikažu kulturu i tradiciju našeg grada, kao i istoriju naroda, koje već godinama brane od zaborava i čuvaju je kao najveće blago”, izjavili su u SKC-u, i dodali: „Zahvaljujemo Narodnom pozorištu Niš i Gradu Nišu koji su nam ukazali veliko poverenje kada su nas pozvali da zajedno sa njima organizujemo obeležavanje ovog značajnog jubileja!”