Svečano otvoren nezavršen novi bulevar u Nišu

Screenshot

Bez završnog sloja asfalta, kanalizacije, vodovoda, pešačke, biciklističke staze, prateće infrastrukture, u Nišu je danas svečano otvoren Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića.

Uz folklorni nastup, izvođenje himne Srbije i defile motociklista odlazeća gradska vlast je četiri dana pred izbore otvorila Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića bez završnog sloja asfalta, kanalizacije, uređenog zelenog pojasa, i sa šahtama koje nisu nivelisane.

Naime, otvaranje ovog bulevara aktuelna niška vlast najavila je ranije za kraj juna 2024. godine, ali kako se lokalni izbori bliže, vladajuća garnitura odlučila je da otvori nezavršenu saobraćajnicu a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ovakav potez pravda time što su, kako tvrdi, građani uputuli molbu da se što pre uspostavi veza između dve gradske opštine i da se što pre rasterete ulica Kosovke devojke, Bulevar Nikole Tesle i druge saobraćajnice.

“Naravno, sada će mnogi nalaziti mane. Ja ću vam odmah reći da ovaj bulevar sa leve i sa desne strane tek treba da se gradi, tek treba da ima propratnu infrastrukturu. Biće to prvi bulevar u Nišu koji će imati infrastrukturu ispod trotoara, a ne ispod samog bulevara. Infrastruktura, vodovod i kanalizacija nalaziće se sa bočne strane, gde će biti i biciklističke staze i nećemo imati one probleme koje imamo u gradu kada se, ne daj Bože, nešto desi ispod zemlje, da mora da se zaustavlja saobraćaj, da se kopa nešto što smo napravili”, navodi gradonačelnica, a prenose Južne vesti.

Screenshot

Radove su izvodili Međarci i Trace. Nisu završeni ni kružni tokovi, za šta je zadužena JKP Mediana, dok je JKP Parking servis postavio osvetljenje, kaže Sotirovski i dodaje da aktuelna gradska vlast “ostavlja trag u vremenu i prostoru”, a novinari nisu imali mogućnost da postavljaju pitanja.

Sotirovski je izjavila na otvaranju da je ovo prvi bulevar koji je otvoren od 2011. godine.

Izvor. Naissus.info, Južne vesti

Global Digital Clinik