Sutra konstitutivne sednice u tri niške opštine: U Niškoj Banji, Panteleju i opštini Palilula

opština palilula

U niškim opštinama Niška Banja, Pantelej i Palilula  u petak, 12. jula, biće održane sednice na kojima će biti dodeljeni mandati odbornicima. Predsednici opština sutra neće biti birani.

Nakon nešto više od mesec dana od održavanja lokalnih izbora u Nišu, u petak, 12. jula, biće održane sednice na kojima će biti dodeljeni mandati odbornicima u opštinama Niška Banja, Pantelej i Palilula, odnosno na njima će biti izabrana samo zakonodavna vlast,  predsednici i zamenici predsednika skupština, kao i sekretari, dok predsednici opština neće biti birani.

U opštini Palilula u odborničke klupe će 25 odbornika – 14 sa liste “Aleksandar Vučić – Palilula sutra”, šestoro sa liste Grupe građana “Dr Dragan Milić”, četvoro iz koalicije “Biramo Niš” i jedan odbornik liste “Ujedinjeni – Nada za Niš”.

U Panteleju je lista oko SNS-a osvojila “tesnu” većinu, 12 od ukupno 23 odbornika. Grupa građana “Dragan Milić” će imati 6 odbornika, koalicija “Biramo Niš” 4, a lista “Ujedinjeni – Nada za Niš” jednog odbornika.

Lista okupljena oko SNS-a u Niškoj Banji osvojila je najviše mandata, pa će od 19 odbornika imati 12, Grupa građana “Dragan Milić” – 4 mandata, a po jedan mandat osvojile su liste “Ujedinjeni – Nada za Niš”, “Biramo samostalnu i jaku opštinu” i “Niš, naš grad – Branislav Bane Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović”.

Global Digital Clinik