Sudijska organizacija grada Niša organizuje besplatnu školu fudbalskih sudija

Foto: Istockphoto

Sudijska organizacija grada Niša u saradnji sa Fudbalskim savezom grada Niša organizuje besplatnu školu fudbalskih sudija. U besplatnu školu se mogu upisati svi zainteresovani stariji od 15 godina.

„Zvanje sudije je zahtevan i neretko stresan posao, ali ima mnogo lepih stvari koje donosi sa sobom. Počevši od sticanja novih poznanstava i prijateljstava, pa do finansijske slobode i neverovatne mogućnosti napredovanja. Svaki sudija bi trebalo da bude hrabar, dosledan, pošten i da ima svoj stav i empatiju prema svim akterima utakmice. Zato pozivam sve koji smatraju da mogu da odgovore na ovaj poziv da postanu moje nove kolege.” – izjavio je Nenad Đorđević, sudija druge kategorije i član SSOS Niš.

Svaki kandidat će dobiti svoj primerak pravila igre, kao i majicu Fudbalskog saveza Niša. Dva puta godišnje organizovan je seminar sudija na kome se proveravaju fizička sprema i teorijsko znanje, nakon čega počinju prvenstva i sudije dobijaju svoje prve zadatke, na kojima će imati mogućnosti da se bolje upoznaju sa zadatkom sudije, a i zarade svoj prvi džeparac.

Fudbalski savez Niša organizuje dve seniorske lige, Drugu i Prvu Nišku ligu, i jednu ligu mlađih kategorija – Ligu Pionira FSN.

Za pohađanje škole suđenja mogu se prijaviti svi stariji od 15 godina, do 15. januara 2023. godine. Prijave se vrše direktno u Fudbalskom savezu Niša, na Trgu Pavla Stojkovića 10, ili na brojeve telefona 018 516 605 – FSN, i 063 801 6248 – Mikica Stojiljković.