Siniša Mali najavio potpisivanje ugovora o izgradnji brze pruge Beograd-Niš

beograd-niš
Ministar finansija Siniša Mali. Foto: Vlada Srbije

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da će 22. decembra biti potpisan sporazum o izgradnji brze pruge Beograd-Niš, navodeći da se nastavlja sa politikom ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

“Kada je regionalni razvoj u pitanju, nema grada i mesta u kojem u proteklih 10 godina nije urađen neki kilometer lokalnih puteva ili da nije ulagano u magistralne puteve, fabrike, radna mesta, životnu sredinu, vrtiće, škole, bolnice. Potrudili smo se da razvijamo svaki kraj naše zemlje i da nam cela zemlja ide napred”, rekao je Mali u Skupštini Srbije, prenosi Tanjug.

Mali je naveo da će putnici iz Niša i Preševa moći da putuju brzim vozovima, koji će ići i do 200 kilometara na sat, do glavnog grada.

“Uradili smo i južni i istočni krak Koridora 10 kako bi taj deo Srbije učinili dostupnijim i atraktivnijim (za investitore)”, rekao je Mali odgovarajući na kritike da se ne ulaže u jug Srbije. Navodeći da će za desetak dana biti potpisan sporazum za izgradnju brze pruge Beograd-Niš, Mali je rekao da će to biti dodatni podsticaj za razvoj juga Srbije i cele naše zemlje.

Pruga će biti dugačka 204 kilometra i na relaciji Beograd – Niš putovaće se sat i dvadeset minuta.