Studentski centar Niš: 948 mesta za smeštaj u niškim paviljonima

Studentski centar Niš; Paviljon 3 kod Medicinskog fakulteta
Studentski centar Niš; Paviljon 3 kod Medicinskog fakulteta

Ministarstvo prosvete raspisalo je konkurs za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu studenata u 2018/2019. godinu.

Studentski centar u Nišu u svoja četiri paviljona raspolaže sa 948 mesta.

Rok za prijavu na Konkurs u Studentskom centru Niš je za studente prve godine od 3. do 19. septembra, a za studente svih ostalih godina na svim nivoima studija od 19. septembra do 31. oktobra.

Studentski centar Niš; Paviljon 1 i 2 kof Pravnog i Ekonomskog fakulteta
Studentski centar Niš; Paviljon 1 i 2 kof Pravnog i Ekonomskog fakulteta

Ukoliko kandidati imaju isti broj bodova, prednost u rangiranju imaju oni koji su ostvarili veći broj bodova, koji imaju manji broj godina studiranja, veću prosečnu ocenu ili manji prihod po članu porodice.

Cene smeštaja su identične za sve domove i određuje ih država. Smeštaj u sobama prve kategorije, ukoliko ne bude izmena, koštaće 1.860 dinara, a soba koja jedruge kategorije 1.430 dinara.

Za studente je obezbeđena i ishrana u studentskim restoranima.

Mesečno za menzu bi trebalo izdvojiti 5.000 dinara. Doručak je 40, ručak 72 i večera 59 dinara. Na dnevnom nivou ishrana u Studrntskom centru Niš iznosi 171 dinar.

Studentski centar Niš
Studentski centar NišS

U studentskim restoranima postavljen je i uređaj za automatsku dopunu studentskih kartica. Ovim uređajem omogućeno je studentima da uplaćuju obroke kada blagajne ne rade ili kada su velike gužve na blagajnama.

Pravo na smeštaj u nekom od niških domava imaju studneti koji se školuju o trošku države odnosno oni koji su na budžetu Republike Srbije. Drugi uslov je srpsko državljanstvo, a treći i najvažniji je da prebivalište studenata nije u sedištu visokoškolske ustanove u kojoj studira.

Više o Konkursu i potrebnoj dokumentaciji možete videti OVDE.