Gala koncert “Iz novog sveta” u Nišu: Ulaz besplatan

Gala koncert “Iz novog sveta” u Nišu
Gala koncert “Iz novog sveta” u Nišu

Gala koncert Orkestra i Hora Fakulteta umetnosti pod nazivom “Iz novog sveta”, pod dirigentskom palicom prof. dr Milene Injac i prof. mr Ivane Mirović za sve Nišlije je u ponedeljak, 11. juna 2018. godine sa početkom u 20 časova u Oficirskom domu u Nišu. Ulaz na koncert je slobodan.

Koncert se održava povodom Dana Univerziteta u Nišu i 15 godina Fakulteta umetnosti, u organizaciji Univerziteta u Nišu, Fakulteta umetnosti i Grada Niša uz podršku Studentskog kulturnog centra Niš i Niškog simfonijskog orkestra.

Na programu su studentska himna Gaudeamus igitur, čiju orkestraciju za hor i orkestar potpisuje prof. mr Dragan Tomić, zatim Borodininove Polovecke igre iz opere “Knez Igor” i Dvoržakova Simfonija br.9 u e-molu, “Iz novog sveta”.

Povodom obeležavanja jubileja Fakulteta umetnosti u Nišu biće otvorena i izložba crteža nastavnika i saradnika Departmana za likovne i primenjene umetnosti u Izložbenoj sali Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla” od 18 časova.

Izložbu organizuju Srpska akademija nauka i umetnosti, Ogranak SANU u Nišu, Fakultet umetnosti u Nišu i Galerija Univerziteta u Nišu.

Global Digital Clinik