Stižu studentske kartice za popuste i brojne druge pogodnosti. Prijava počinje danas

Prijava studenata za nove studentske kartice počinje danas, 13. novembra, u podne, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

– Studenti će za kartice moći da se prijave na portalu Uprave za trezor. Oko 240.000 studenata iz cele Srbije moći će da koristi brojne popuste i pogodnosti koje omogućavaju nove studentske kartice – naveo je.

Studenti će prilikom prijave na portalu Uprave za trezor unositi JMBG, birati fakultet, unositi broj mobilnog telefona kako bi bili obavešteni kada je kartica gotova, a biraće i ekspozituru banke Poštanska štedionica u kojoj žele da preuzmu karticu.

– Nova studentska kartica će biti potpuno besplatna, biće platna, a služiće i kao identifikaciona – napisao je Mali na svom Instagram nalogu i pozvao sve studente da se prijave za karticu.

On je naglasio i da će za studentsku karticu moći da se prijave svi studenti akreditovanih fakulteta i akademija u Srbiji, kako državnih, tako i privatnih.

Kako je najavljeno, s novom studentskom karticom studenti će moći da ostvare brojne pogodnosti i popuste, među kojima su povoljnosti za usluge “Er Srbije”, “Srbija voza”, Telekoma Srbija, a tu su i pogodnosti u supermarketima, bibliotekama, knjižarama, osiguranju.