Stevanović: Najgori dan za Srbiju, sedam preminulih i 115 obolelih

pooštravanje mera
Goran Stevanović

U Srbiji je još sedam osoba preminulo usled novog virusa korona, ukupno 23, uz 115 novoobolelih od Kovida 19, što je ukupno 900 zaraženih, saopštio je direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović i izrazio strahovanje da se bližimo italijanskom scenariju, ako se ne promeni ponašanje građana.

“Ovo je najgori dan za Srbiju, a bojim se da nije najgori u budućnosti. Čekaju nas još gori dana”, rekao je Stevanović na pres konferenciji u Palati Srbija.

Stevanović je rekao da je ovo rezultat nepoštovanja mera i preporuka, i pored svih apela i molbi nadležnih, te upozorio da nam se bliži scenario iz Italije i Španije, ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo i prema sebi i prema drugima.

“Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti i pokušavamo da izbegnemo neophodne mere da bismo sprečili širenje. Ako nastavimo ovako da se ponašamo ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da kompenzuje ovoliki broj obolelih. Imaćemo scenario iz Italije i Španije i nećemo moći da pomognemo našim sugrađanima”, rekao je Stevanović.