Stefanović: Vojna bolnica u Nišu skoro popunjena

vojna bolnica
foto: Ministarstvo odbrane

Svega nekoliko dana od kako je ponovo uključena u kovid sistem, Vojna bolnica u Nišu je skoro popunjena to je izjavio ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Vojna bolnica u Nišu koja je u ponedeljak ponovo ušla u kovid sistem sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta je skoro popunjena. Trenutno se na lečenju nalaze 66 pacijenata, dok su gotova sva kiseonična mesta popunjena.

Stefanović koji je danas obišao Vojnu bolnicu je izrazio zabrinutost što su kapaciteti ove zdravstvene ustanove u tako kratkom roku već skoro u potpunosti popunjeni.

Moja ogromna zahvalnost lekarima i svim ljudima koji rade ovde u bolnici zato što ne posustaju. Zbrinjavaju pacijente, bore se za njih i pokazuju koliko su zaista ozbiljni i odgovorni ljudi. Hoću još jednom da uputim apel građanima Srbije da iskoriste priliku da se vakcinišu i da time zaštite ne samo sebe, već i svoje članove porodice i svoje prijatelje bliske njima. Uz disciplinu, odgovornost i ozbiljnost uveren sam da možemo da pobedimo ovu opaku bolest”, izjavio je  Stefanović.

Ministar Stefanović susreo se ovom prilikom sa porodicom Đenić koju čini četvoro lekara koji su angažovani u borbi protiv kovida od početka pandemije.

“Pukovnik Đenić kao otac porodice, njegova supruga i dvoje dece, svi rade u kovid sistemu. I oni su, zaista, ponos i dika naše zemlje, ponos i dika Srbije zato što od prvog dana učestvuju u borbi protiv kovida, nisu se sklonili u stranu, već su pokazali  kako se voli sopstvena zemlja, kako se voli poziv lekara i nesebično bili tu da se brinu o zdravlju svih ljudi koji su oboleli od kovida. I oni zaslužuju svo naše poštovanje i zahvalnost”,rekao je ministar Stefanović, koji se zahvalio Đenićima u ime Ministarstva odbrane.

Pukovnik dr Nebojša Đenić, načelnik Sektora hirurških grana u Vojnoj bolnici Niš, njegova supruga dr Vesna Đenić, načelnik Odeljenja infektologije, sin dr Darko Đenić, lekar opšte prakse u Vojnoj bolnici i ćerka dr Saša Đenić, lekar na specijalizaciji u niškom Kliničkom centru, angažovani su u kovid sistemu kroz vojnu i civilne bolnice od početka pandemije.