Pitali smo Nišlije: Šta Vam najviše smeta u neposrednom okruženju i Nišu?

Pitali smo Nišlije: Šta Vam najviše smeta u neposrednom okruženju i Nišu?

Naissus Info pita građane Niša, šta misle o aktuelnim događajima u gradu i Srbiji.

Česte pritužbe građana na kvalitet vazduha, udarne rupe na ulicama, raskopane trotoare, smeće na ulicama, nedostatak zelenila, i još mnogo toga bile su razlog da ih pitamo šta im najviše smeta.

Pitali smo Nišlije: Šta Vam najviše smeta u neposrednom okruženju i Nišu?

“Najviše mi smetaju divlje deponije, smeće oko ulaza, zgrada, nedovršene zgrade, loša infrastruktura, nedostaci parking mesta, i zagađenje vazduha koje je najveći problem trenutno u Srbiji”, kaže jedan naš sugrađanin.

“Najviše mi smeta smeće, mislim ovo što narod baca gde stigne”, ističe jedan Nišlija.

“Ova prljvština. Mnogo ljudi plaća a ne čisti se oko zgrada, ovo što treba Grad da čisti”, ističe jedna Nišlijka, navodeći da smo i mi odgovorni “jer bacamo smeće tamo gde ne treba”, ali JKP “Mediana” smatra najodgovornijom. “Samo čiste oko opštine, ništa ne rade”, ističe ona.

“Smeta mi što nemamo parkove za decu, što zgrade samo niču gde stignu”, kaže jedan Nišlija, kome smeta i sve u vezi sa izgradnjom tržnog centra “Delta”. “Pravi se sve je raskopano, ulice, to predugo traje”, kaže on.

“Pa vlast naravno, to je rešenje svih problema”, izričit je bio jedan mlađi bračni par.

“Ova vlast, za to postoji milion razloga, prvo što su neškolovani ljudi, veza radi za sve, totalni haos”, rezigniran je jedan mlađi sugrađanin.

“Ne sviđa mi se ovo što vidim oko pijace nije uređeno” (Pijaca Boško Buha), kaže jedna starija Nišlijka.

“Meni ne smeta ništa, samo korona, sa svim ostalim sam zadovoljna”, kaže takođe jedna starija sugrađanka.

Sudeći prema odgovorima gotovo svim starosnim strukturama sa kojima smo razgovarali najviše smeta smeće u međublokovskim delovima. Sredovečnim i mlađim ljudima osim toga, smeta i nedostatak parking prostora, parkova za decu a ponekima i aktuelna vlast. Samo jedna sugrađanka nam je rekla da joj smeta aktulena situacija sa koronavirusom. Inače, ova anketa rađena je na potezu od ulice Branka Krsmanovića do Doma zdravlja.