Šta se sve krijumčari zbog žena?

Zaplenjeni parfemi; Foto: Uprava carine
Zaplenjeni parfemi; Foto: Uprava carine

Da se 8. mart smatra prilikom ili pokušajem da se zaradi svedoče i carinske zaplene u kojima dominiraju parfemi i ženska garderoba.

Naime, carinici su prethodnih dana, tokom dubinske kontrole kod Niša i na graničnom prelazu Gradina zaplenili veliku količinu razne neprijavljene robe među kojom je najviše tekstila i parfema namenjenih lepšem polu.

Parfemi su ipak bili najbrojniji u prekršaju otkrivenom na prelazu Gradina 6. marta 2018. godine, kada su carinici pored 60 parfema zaplenili i brojnu drugu robu (patike, majice, farmerke i haljine).

Zaplenjena garderoba i obuća; Foto: Uprava carine

Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju, kada je detaljno pregledan automobil novopazarskih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica srpskih državljana.

Na uobučajeno pitanje carinika, šta ima da prijavi, vozač je rekao da ima dvadesetak majica u gepeku.

Kese sa pomenutim majicama izvadio je iz prostora predviđenog za rezervni točak i pokazao ih cariniku.

Zaplenjeni parfemi; Foto: Uprava carine

Međutim, u unutrašnjosti automobila nalazilo se sve ono što putnici nisu prijavili: brojne  farmerke, haljine i patike, kao i više od 200 šnala za kaiševe i preko 60 različitih parfema.

Pored parfema, garderobe i obuće krijumčare se i kuhinjski setovi, kutije “kamagare” za jačanje potencije

Tokom dubinske kontrole na auto-putu, 6. marta 2018. godine, otkriven je i kamion kurirske službe šabačkih registarskih oznaka pun razne neprijavljene robe.

Kamion je ka Nišu dolazio iz pravca Beograda, a u njemu se nalazilo skoro 50 kg kafe „amigos“, oko 30 pari trenerki „adidas“ i „najk“, 10 aparata za varenje i brusilica, mašina za poliranje, nekoliko kuhinjskih setova posuđa i „soni“ televizor.

Dan pre toga, carinici su u magacinu kurirske službe u Šapcu kontrolisali tovar kamiona pristiglog iz Subotice i pronašli mnogo različitih artikala, za koje se pretpostavlja da su u našu zemlju ušli bez plaćenih carinskih dažbina.

Zaplenjena garderoba; Foto: Uprava carine

Prilikom detaljnog pregleda zadržano je preko 50 kutija „kamagre“ za jačanje potencije, nekoliko „gesolajn“ generatora, 10 blendera „nutribulit“, raznog alata, poput bušilice sa postoljem, motornih testera, aparata za zavarivanje, električnih dizalica, a među pošiljkama, bez adekvatne propratne dokumentacije pronađene su čak i grejalica i usisivač.

Pored ovoga, oduzeti su i neprijavljena garderoba i parfemi, i to: preko 50 pari patika „najk“, „ribok“ i „adidas“, zatim oko 180 pari farmerki marki „valentino“ i „dolče i gabana“, kao i 10 parfema raznih marki („bulgari akva“, „lakost hipnoz“, „živanši“, „mis dior“ i dr.).

Global Digital Clinik