Međunarodni sajam turizma u Nišu: Gastronomska i vinska ponuda 2018.

19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu
19. Međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu

Hotelijeri, turoperatori i turističke organizacije iz zemlje i regiona predstaviće svoju ponudu i programe za brojne turističke destinacije ljubiteljima putovanja na 19. Međunarodnom sajmu turizma i aktivnog odmora u Nišu.

Sajam će biti održan u hali “Čair” od 29. do 31. marta.

Prošlogodšnji Sajam zabeležio je rekordni broj od preko 130 izlagača iz zemlje i iz regiona, iz Republike Srpske, Crne Gore, Bugarske, Mađarske i Grčke.

“Svake godine okuplja sve veći broj izlagača i predstavlja pravo mesto koje ključnim subjektima iz sveta turizma pruža priliku da uspostave nove kontakte, razmene ideje i stvore uslove za nove poslovne projekte”, kažu u Turističkoj organizaciji Niša.

Svoje ponude 2017-te predstavile su turističke agencije, turoperatori, turističke organizacije gradova i opština, hotelijeri, predstavnici banjskog i zdravstvenog turizma, predstavnici sportsko – rekreativnog turizma i aktivnog odmora, organizatori manifestacija, kao i udruženja samostalnih izlagača suvenira.

“Nakon uspešnih prošlogodišnjih rezultata, mnogi od njih će ove godine ponoviti svoje učešće, a biće i novih izlagača, gosti turoperateri iz regiona Balkana, ističu u Turističkoj organizaciji Niša.

Degustacija lokalne kuhinje izlagača

“Ove godine akcenat će biti i na gastronomskoj i vinskoj ponudi, što se pre svega odnosi na prezentaciju i degustaciju karakteristične lokalne kuhinje izlagača. Imaćemo tzv. FOOD COURT, štand koji je posebno namenjen prezentacijama i degustacijama gastro specijaliteta i pića”, najavljuju iz Turističke organizcije Niša.

Grad  Niš se na nedavno održanom Berlinskom sajmu turizma predstavio svojim bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, ali i raskošnom turističkom ponudom, u šta pored ostalog spadaju brojni festivali, gastro turizam, kao i druge kulturne manifestacije. Posetiocima je ponuđen program “Niš city break” koji podrazumeva odmor u gradu od 2 do 3 dana jer postoji direktna avio linija Niš-Berlin sa niškog aerodroma, po izuzetno povoljnim cenama. Gostoljubivost, dobra hrana i jeftini smeštaj po svim svetskim standardima, jesu prednosti turističke ponude Niša i okoline.

Tokom Sajma planirane su i prateće aktivnosti među kojima i jednodnevna Konferencija o avanturizmu, kao vid promocije kulturnog nasleđa.

Global Digital Clinik