SSP: Javna rasprava o budžetu GO Medijana bez građana i predstavnika vlasti

ssp

Iz Stranke slobode i pravde u Nišu tvrde da na javnoj raspravi o budžetu Gradske opštine Medijana za 2022. godinu, nije bili ni građana a ni predstavnika vlasti.

“U praznoj opštinskoj sali, izuzev ljudi iz opozicionih stranaka, nije bilo predstavnika vlasti, niti građana. Po ko zna koji put, vlast objavljuje šturo informacije o javnim raspravama i na taj način onemogućava građane da na vreme saznaju za javne rasprave i slične događaje. Neophodno je animirati građane da učestvuju i informisati ih na vreme, a za medije se izdvajaju značajna budžetska sredstva”, tvrde iz OO SSP Medijana.

Iz niškog SSP-a ističu da je budžet GO Medijana oko 180 miliona dinara, od toga, kako tvrde, 60 miliona ide na plate zaposlenih, 20 miliona na paušalne nadoknade, 10 miliona na troškove.

“Polovinu budžeta opštine “pojede” sama opština”, ocenjuju iz OO SSP Medijana.

Iz SSP-a dodaju da su “gradske opštine jedači budžeta, da nemaju apsolutno nikakvu nadležnost jer nisu jedinice lokalne samouprave, već direktno zavise od Grada”.

“Opštinama se moraju dati šire nadležnosti, kako bi bile servis građana, a ne “jedači” novca i mesta za udomljavanje partijskih kadrova“, zaključuju iz SSP-a.