Srećko Šojić dolazi u Dom Vojske

Milan Lane Gutović kao Srećko Šojić
Ukrađena ličnos’, Srećko Šojić

Predstava „Ukrađena ličnos’“ odigraće se u sredu, 30. januara, u Domu Vojsku u Nišu.

Reč je o komičnoj predstavi u kojoj glumi naš poznati glumac, Milan Lane Gutović. Predstava će se održati od 20 časova, a karte se mogu nabaviti na biletarnici Doma Vojske, u periodu od 11 do 19 sati.

Predstava „Ukrađena ličnos’“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast, kažu organizatori o predstavi.

Smeh koji vas čeka biće zavesa koja će možda pokriti neke sličnosti ovoga lika sa aktuelnim osobama koje sumnjivo krase naše vreme i težak politički trenutak. U predstavi Milan Gutović igra svoj, sada već legendarni, lik Srećka Šojića. Tekstove koje govori je sakupio i obradio, oslanjajući se na tekst Milenka Vučetića „Barabe“.

Spretnošću i duhom seoske bitange, nameće se on Europskoj uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljeni uslov njemu nije nesavladiv, jer ništa što nudi njega lično i ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu ličnu izdaju naziva „suradnjom“.

„Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i Europskoj uniji te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima ukrađene ličnosti“, rekao je Gutović o predstavi.

Exe-Net