Incident posle utakmice Radničkog i Napretka

Nenad Lalatović
Foto: Screenshot, YouTube

Utakmica između Radničkog iz Niša i Kragujevačkog Napretka, završena je rezultatom 2:1 u korist Nišlija. Ipak, ova pobeda ostala je u senci incidenta koji se dogodio na konferenciji za novinare, nakon utakmice.

Naime, konferencija je počela u mirnom tonu, a uvodnu reč imala je portparolka Napretka. Prvo pitanje uputila je treneru FK Radničkog, Nenadu Lalatoviću. Nju je zanimalo kome je to Lalatović tokom utakmice navodno pokazao srednji prst.

Lalatović je uzvratio pitanjem “jel ste vi psovali moje dete”, a nakon toga, situaciju je vrlo brzo dostigla tačku ključanja. Iz publike se čuo muški glas, koji je počeo da dobacuje niz uvreda na račun Lalatovića. Međutim, ni Lalatović nije ostao dužan toj osobi, koju je PR služba FK Radničkog okarakterisala kao navijača Napretka.

Uvrede i psovke dolazile su sa obe strane, a jedini je situaciju pokušao da smiri trener Napretka, Milorad Kosanović. Lalatović neko vreme nije mogao da spusti loptu, a u jednom trenutku pošao je da napusti konferenciju. Sve vreme Lalatović je vikao, a osim uvreda upućenim navodnom navijaču Napretka, trener Radničkog napao je i PR-a kruševačkog tima.

U međuvremenu osoba koja je psovala trenera niškog kluba, napustila je pres-salu.

Nakon što se Lalatović primirio, usledila je izjava Kosanovića. On se nije osvrtao na incident, već je komentarisao utakmicu, a sve vreme mogao se čuti Lalatović, kako još uvek negoduje u pozadini. Na kraju konferencije, vidno ljut i uz još nekoliko komentara, Lalatović je napustio salu.

Snimak celog incidenta možete videti ovde.

Ovim povodom oglasio se FK Radnički

Ovo je očigledan pokušaj da se na istorijski uspeh Radničkog baci mrlja. Završili smo na drugom mestu na tabeli sa samo jednim porazom u 21 odigranom meču. FK Radnički poziva nadležne insitutucije da reaguju i da kazne FK Napredak za nedopustiv propust u organizaciji konferencije za štampu.

Činjenica je da je u prostoru za medije bila osoba koja nije novinar i čiji je zadatak bio samo da isprovocira Nenada Lalatovića. Stiče se utisak sa je taj huligan imao zadatak da umanji značaj ove polusezone za istoriju Radničkog.

Nenad Lalatović smatra da uprkos svemu i svim provokacijama niko ne može Radničkom da umanji ono što je postigao. Apostrofirao je da je ovo uspeh kluba, tima, stručnog štaba, kao i rukovodstva na čelu sa Ivicom Tončevom. Zahvalio se i navijačima, koji su mu na kraju utakmice dodelili pehar za najboljeg trenera što govori o obostranom poštovanju.

Naglasio je i da je pitanje PR-a Napretka bilo naručeno, jer ga je pitala o navodno pokazanom srednjem prstu tokom utakmice, što Lalatović oštro demantuje i naglašava da se to desilo da bi delegat svakako reagovao na to i kaznio ga. Nenad Lalatović je na kraju javno postavio pitanje ko je pustio huligana u novinarske prostorije, jer se ovo sve lako moglo izroditi u puno teži incident.

Exe-Net