„Sportom protiv nasilja” u niškim vrtićima: Poštovanje prema drugima, lekcija koja se uči od malih nogu

Sportom protiv nasilja u vrtiću Zvončić, PU Pčelica Niš

Mališani iz vrtića “Zvončić” u Nišu kroz zabavu i druženje, uz pomoć stručnih trenera i sportista Razvojnog centra Dečja akademija sporta, Teniske akademije Živković i Kluba malog fudbala “Radnički-Niš”, imali su priliku da nauče koliko je važno baviti se sportom i kako da razviju sportski duh i zdrav način života.

Reč je o akciji “Sportom protiv nasilja”, koja se osim u vrtiću “Zvončić” sprovodi i u drugim vrtićima Predškolske ustanove “Pčelica” u Nišu.

Širenje sportskog duha i zdravog načina života

“Popularizacijom sportskih vrednosti, kulture, nenasilja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece, želimo da kod naših mališana usadimo prave životne vrednosti, da ih zajedno sa roditeljima usmerimo na pravi način i što je najvažnije odvratimo od nasilja koje je sve više prisutno u svim segmentima društva”, izjavila je direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić.

Deca iz vrtića “Zvončići” su na edukativan, zdrav i zabavan način, uz pomoć stručnih trenera i opreme prilagođene njihovom uzrastu, pokazali da nasilje nije nikada rešenje.

Sportom protiv nasilja u vrtiću "Zvončić"
Sportom protiv nasilja u vrtiću “Zvončić”

O značaju sporta od malih nogu i uticaja na životne vrednosti, deci je govorio sportista Niša Stevan Živković.

“Ovo je prilika da mali budući sportisti pokažu takmičarski duh, talenat i veliku zainteresovanost za sport.  Mladi ljudi bi trebalo da se bave sportom i mi smo tu da podstaknemo ovu decu da izađu na sportske terene, da neguju druženje i fer plej igru i da ih udaljimo od svega što može da ih asocira na nasilje. Da im pokažemo da konkurencija treba da postoji, ali da sve u životu treba raditi korektno i pošteno, a nikako nasilno”, poručio je deci prvak Evrope u kik-boksu StevanŽivković.

Global Digital Clinik