Reci NE plastičnim kesama: Podela cegera u niškom marketu

Za razgradnju plastične kese je neophodno najmanje 400 godina; Foto: Pixabay
Za razgradnju plastične kese je neophodno najmanje 400 godina; Foto: Pixabay

Udruženje građana Mehanizam mladih Niša realizuje projekat „Reci NE plastičnim kesama i ostavi deci prirodu fantastičnu”, sa ciljem da skrene pažnju na prekomernu upotrebu plastičnih kesa, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Niša.

“Smatramo da je Srbija suočena sa velikim problemom problemom prekomerne upotrebe plastičnih kesa, sa potrošnjom od 7.000.000 plastičnih kesa mesečno, pa je neophodno da se svi segmenti društva maksimalno aktiviraju, kako bi prirodu što manje degradirali i ostavili je makar u stanju kakvom smo je zatekli. Jer mi prirodu nismo nasledili od naših roditelja, već je pozajmili od naših unuka”, kažu u Udruženju Mehanizam mladih Niša.

Volonteri udruženja će u petak, 20. aprila i subotu, 21. aprila 2018. godine u vremenu od 12 do 15 časova, u Dis marketu u Nišu edukovati potrošače zašto je važno da kažu NE plastičnim kesama.

“Svaki potrošač, koji kaže NE plastičnoj kesi dobiće od volontera Udruženja torbu za višekratnu upotrebu od recikliranog materijala”, kažu u Mehanizmu mladih Niša.

Deponija plastičnih kesa

Udruženje građana Mehanizam mladih Niša je osnovano da ciljem da unapredi položaj mladih i građana Niša, zaštite i unapređenja životne sredine, kao i organizacija različitih sportskih, kulturno-umetničkih i naučnih manifestacija.