Spisak mera koje je doneo Krizni štab

spisak mera
Foto: Ilustracija. Naissus Info

Na današnjoj konferenciji za medije, ministarka za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja i članica Kriznog štaba, Darija Kisić Tepavčvić saopštila je spisak mera.

Spisak mera koje važe predstojećeg vikenda:

  • Štab je doneo odluku da tržni centri i kafići za vikend rade od 6  do 14 časova, nezavisno od toga da li imaju ili nemaju baštu.
  • Služenje hrane i pića biće dozvoljeno samo na otvorenom kada su u pitanju ski centri. Šalter usluga za objekte na stazama je takođe moguća samo do 14 sati. Objekti iz oblasti ugostiteljstva dostavu hrane i pića mogu vršiti 24 časa dnevno – rekla je dr Kisić-Tepavčević i dodala da ni šalteri neće raditi posle dva poslepodne za predostojeći vikend.
  • Tržni centri, kladionice, teretane, sportski objekti, kockarnice, dečije igraonice radiće do 14 sati.
  • Prodavnice hrane i frizeri radiće kao i do sada. Nova mera ne važi ni za apoteke, pumpe, dostavljače hrane, zdravstvene i veterinarske ambulante. Takođe i pozorišta, salone za negu lepote koji mogu da rade ovog vikenda do 20 časova.
  • Hoteli u svojim restoranima i kafe barovima moći će da služe goste do 14 sati. Posle toga pa sve do 22 sata, ova usluga dozvoljena je samo osobama koje imaju uplaćen smestaj u tom hotelu ili nekom drugom smeštaju. Ovo znači da osobe koje nemaju prijavljen boravak u hotelu ne mogu biti uslužene u hotelskim kafićima i restoranima u subotu i nedelju posle 14 časova. Akcenat u kontrolisanju poštovanja ove mere biće u najvećim ski centrima u Srbiji istakla je dr Kisić-Tepavčević

 

Dostava hrane u Nišu