Španija izručila Nišliju optuženog za pljačku Vojvođanske banke 2010. godine

Hapšenje
Foto: Ilustracija

Španija je izručila Nišliju M.K. koji je optužen da je 2010. godine, zajedno sa četvoricom saučesnika, opljačkao filijalu Vojvođanske banke u Nišu. M.K. zahteva da mu se ponovo sudi, s obzirom da je pravosnažno osuđen na 8 godina, bez njegovog prisustva.

M.K. je zajedno sa četvoricom saučesnika u martu 2010. godine opljačkao filijalu Vojvođanske banke u Nišu. Oni su naoružani pištoljima savladali obezbeđenje banke, nanevši im telesne povrede. Nakon toga oni su ušli u trezor banke i uzeli novac raznih valuta ukupne vrednosti 48.203.570 dinara.

M.K.; P.J. i D.P. su zbog razbojništva i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i eksplozivnih materija, pravnosnažno osuđeni na jedinstvene kazne od po osam godina zatvora. Zbog razbojništva u saizvršilaštvu D.P. je osuđen na pet godina i šest meseci, a A.Đ. na šest godina i šest meseci zatvora. S obzirom na to da se M.K. sudilo u odsustvu, on je iskoristio zakonsko pravo da traži ponovljeno suđenje kako bi se preispitala zakonitost pravnosnažne odluke donete bez njegovog prisustva.