Grad izdvojio 30 miliona za obnovu fasada i krovova stambenih zgrada

Nišlije

Gradsko veće u Nišu odlučilo je da raspiše konkurs stambenim zajednicama za obnovu fasada i krovova zgrada. Grad će plaćati trećinu iznosa, do milion dinara, za obnovu krovova i fasada kao i za popravku liftova.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Dušan Radivojević izjavio je da će iz budžeta Grada biti izdvojene 30 miliona za sanaciju, kao i da će i naredne godine takođe raspisati konkurs.

“Ideja Grada Niša je da sufinansira trećinu sredstava koje će stambene zajednice izdvojiti za neku od mera. Opredeljeno je 30 miliona u budžetu Grada Niša za ovu godinu. Naravno, ta sredstva biće opredeljena i u narednoj godini. Javni poziv će vrlo brzo uslediti nakon ove odluke koju smo danas sproveli na Gradskom veću.”– izjavio je Dušan Radivojević.

Prema rečima Radivojevića, Grad Niš prvi put formira Fond za stembene zajednice i to na inicijativu profesionalnih upravnika. Upravnici su na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave naglasili da su građani zainteresovani za sanaciju zgrada u kojima žive, međutim da postoje finansijski problemi.

“Zajedno sa upravnicima zgrada doneli smo formulisali i prepoznali mere koje su najzanimljivije za stanare i na taj način smo i formirali i pravilnik koji će uslediti i javni poziv.”- kazao je Radivojević.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, naglasila je da će trećinu novca koji je potreban za odgovarajuće radove izdvojiti Grad, a dve trećene stanari stambenih zgrada.

Global Digital Clinik