Sotirovski: Turizam je velika šansa za Niš

turizam
Foto: Zvanični sajt Grada Niša

Gradonačelnica Niša primila je učesnike manifestacije „Dani turizma u Nišu“ i istakla da je turizam velika šansa za Niš i ovaj deo Srbije.

„Niš i okolina treba da iskoriste ono što je priroda dala i što je čovek ostavio“, rekla je Sotirovski. Ona je kroz primere ukazala da je prirodno, kulturno i istorijsko naslađe veliko, nedovoljno poznato u smislu njegove šire prezentacije i iskorišćenosti.

Prema njenim rečima, izgrađena saobraćajna infrastruktura i ona koja će se graditi predstavlja šansu za turizam kako Niša tako i susednih okruga.

Gradonačelnica je napomenula da se radi na otvaranju Koridora 10 prema Niškoj banji i njenom razvoju, kao i na otvaranju arheološkog lokaliteta Medijana za posetioce. Podsetimo, Niška Banja je ove godine u junu imala svega 11 turista.

„Dani turizma u Nišu“ u organizaciji Turističke organizacije Niša je novi vid saradnje i povezivanja, razmene iskustava i saradnje turističkih organizacija što je dobar način da se unapredi ponuda i privuče u narednom periodu više domaćih i stranih gostiju, rečeno je u razgovoru u kome su navedeni primeri dobre i atraktivne turističke prakse.