Sotirovski: Niš dobija dve kompanije koje je Vlada Srbije proglasila državnim investicijama

sotirovski
Foto: FB Zvanična stranica Dragana Sotirovski

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski izjavila je da Niš dobija dve strane kompanije. Napominje da je Vlada Srbije ove evropske investicije proglasila investicijama od državnog značaja. Najavila je da prihod u gradski bužet do kraja 2024. godine može biti 14 milijardi dinara.

“U poslednje dve nedelje, Vlada Srbije je dve važne evropske investicije proglasila investicijama od državnog značaja. Sa jednom je potpisan ugovor o subvencijama i dolasku u Niš. Ta nova radna mesta će nama mnogo značiti, na tome se zasniva taj optimizam da ćemo mi do kraja 2024.godine imati prihod od 14 milijardi u gradski budžet”– izjavila je da je Sotirovski.

Gradonačelnica nije želela da otkriva detalje o ovim kompanijam, samo je rekla ime jedne kompanije koja dolazi. Naime reč je o austrijskom “Palfinger-u”.

“U ovom trenutku ne mogu da govorim previše o kompanijama koje dolaze, međutim to nije tajna i ubrzo ćete imati sve informacije. Dolazi nam austrijski “Palfinger” koji će imati svoju fabriku i broj zaposlenih, o čemu ne bih sada govorila”– rekla je Sotirovski.

Dragana Sotirovski je naglasila da buduća industrijska zona je od velikog značaja za Niš, kao i da nema tajni što se tiče bilo kojih investicija, već kako ona kaže grad mora da poštuje neka pravila kako bi investitorima bio dobar domaćin.

“Takođe nam dolazi još jedna kompanija koja će biti postavljena na prostoru buduće industrijske zone. Baš zbog toga industrijske sever 1 i 2 su jako važne. Pratimo dogovor sa EPS-om u kom ćemo pravcu industrijsku zonu da razvijamo. To će biti industrijska zona u pravcu ka Aleksincu. Istovremeno sa zavodom za urbanizam radimo projetke na infrastrukturi. Nema tajnih investitora i tajnih fabrika, već grad neka pravila mora da poštuje kao dobar domaćin”– izjavila je Sotirovski.