Radnički danas na „Krovu“ protiv Voždovca

FK Voždovac, FK Radnički; Foto: Starsport
FK Voždovac, FK Radnički; Foto: Starsport

Fudbaleri Radničkog danas gostuju ekipi Voždovca. Radnički se nalazi u donjem delu tabele sa svega 10 bodova, dok su fudbaleri Voždovca šesti sa 17 bodova. Ovo će biti debi novog trenera Nenada Lalatovića i dobra prilika da Nišlije uhvate dobar ritam za nastavak sezone.

Radnički nije dobro počeo sezonu, eliminacija iz Lige Konferencija i veoma loš start u domaćem prvenstvu, doneo je ringešpil na mestu šefa stručnog štaba. Prva „žrtva“ bio je Sivić, a nakon njega je istu sudbinu doživeo i Mrkić. Sada je na klupi poznato ime srpskog fudbala Nenad Lalatović, koji mora da trgne ekipu i pokuša da vrati Nišlije u gornji deo tabele.

Lalatović je na konferenciji izjavio da je za Radnički uspeh ostati neporažen na „Krovu“:

„Gledao sam utakmicu Voždovca protiv Vojvodine, analizirali smo i te prethodne, koje su dobili. Prijatno su me iznenadili. Imaju dosta mladih igrača, brzi su gore i po bokovima, njihovi igrači koji se ubacuju iz drugog plana mogu da naprave problem. Dobro se i organizovano brane. U svakom slučaju, sve pohvale njihovom treneru, koji je to odlično posložio, u svakom trenutnu se zna ko šta radi na terenu. Voždovac je moj prvi superligaški klub u trenerskoj karijeri, veoma ih poštujem. Ali, mislim da nas ne mogu ničim iznenaditi. Igra se na podlozi na kojoj inače ne treniramo, što je još jedna njihova prednost. Kada se sve sabere i oduzme, smatram da bi za nas pozitivan rezultat bio da ostanemo neporaženi. U ovom mini ciklusu od dve utakmice do reprezentativne paiuze, ja bih bio zadovoljan sa učinkom od četiri do šest bodova“- rekao je Lalatović nakon poslednjeg treninga.

Lalatović je takođe naglasio da je zadovoljan pristupom njegovih igrača i da još ništa nije izgubljeno:

„Moram da ih pohvalim, odlično su trenirali u ovom periodu. Prijatno sam iznenađen njihovim kvalitetom. Malo su se žalili da su umorni, pokušali smo da ih osvežimo, većina treninga je bila taktičke prirode. Videćemo, ponavljam, u reprezentativnoj pauzi da li treba eventualno da podignemo fizičku spremu, imaćemo vremena  za jedno 20 odsto. Tada ćemo imati prostora za to. Puno smo  pričali, svesni su da je devet od mogućih 30 bodova premalo, da nam konkurenti za Evropu beže i više od 10 bodova. To je mnogo, ali ne i nedostižno. Moramo već od Voždovca i rezultatski da se konsolidujemo. Svaki igrač će dobiti jasne zadatke, jedan da ih ne sprovede u delo, nećemo uspeti da ne izgubimo na krovu“– rekao je Lalatović.

Radnički nakon meča sa Voždovcem dočekuje ekipu Spartaka iz Subotice.