Sotirovski naložila direktorki TON-a da podnese ostavku

sotirovski naložila
Foto: FB "TON" sa sednice SG Niša

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je direktorka Turističke organizacije Niš Danka Milojković podnela ostavku po njenom nalogu. Razlog za to je,  kako tvrdi gradonačelnica, što je direktorka TON-a prekršila zakone i što je bez ičijeg odobrenja sa predsednikom Upravnog odbora za sebe zaključila ugovor na neodređeno vreme. Kao razlog za ostavku nije navedena tužba nekoliko radnika.

Danka Milojković pre samo pet dana na svom Fesbuk nalogu objavila da podnosi ostavku na tu funkciju, ne navodeći razloge.

Samo dan ranije pre nego što je podnela ostavku nekoliko radnika TON-a tužilo je tu ustanovu, zbog toga što su, kako su naveli, oštećeni novom sistematizacijom. Međutim, tužba nije ni na koji način uticala na ostavku, kako je napomenula Sotirovski, već to što je, kako je navela, Milojkovićeva zaposlila sebe.

“Direktorka Turističke organizacije Niš doktorka Danka Milojković podnela je ostavku, a pre toga je dala otkaz ugovora o radu upravo na moj nalog kao gradonačelnika Niša. To sam joj naložila iz razloga što je ona svojim činjenjem, iako je veliki profesionalac i veliki znalac, uradila nešto sa čim ja nisam bila saglasna, što ne podržavam kao gradonačelnik, niti ću ikada podržavati, a to je da je prekršila Zakon o javnim službama, Zakon o javnim preduzećim i Statut Turističke organizacije Niš” rekla je Sotirovski, a prenose Južne vesti.

Ona tvrdi da je Milojkovićeva bez ičije naredbe i znanja sa predsednikom Upravnog odbora zaključila ugovor na neodređeno vreme, pa je tako postala radnik Turističke organizacije Niš i posle isteka mandata.

Sotirovski dodaje da je onoga trenutka kada je postavljena od strane Skupštine za direktora TON-a, ona  mogla sa predsednikom Upravnog odbora da potpiše samo ugovor na određeno vreme, nikako na neodređeno, čime bi verovatno, da je ostala, učestvovala u zloupotrebi službenog položaja i budžeta na kraju krajeva.