Sotirovski najavljuje obnavljanje puta u Kunovici i renoviranje škole u Prvoj Kutini

Foto: Grad Niš

Oživljavanje sela jedan je od prioriteta Grada Niša, a ideja vodilja je da svi građani, ma gde oni živeli, moraju da imaju iste uslove za život, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski do svakog sela stizaće se asfaltom, a u svakom selu biće izgrađena i komunalna infrastruktura.

Ona je sa predsednikom GO Niška Banja Dušanom Živkovićem obišla Kunovicu, selo koje je uvedeno u redovni sistem odvoza smeća JKP „Mediana“, a već idućeg meseca biće obnovljen i put kroz selo, navodi se na sajtu Grada Niša.

Dodaje se da se uvođenjem sela u sistem redovnog odvoza smeća smanjuje mogućnost stvaranja divljih deponija, a u četiri sela GO Niška Banja, Kunovica, Bancarevo, Rautovo i Ravni Do postavljena su 23 kontejnera.

Gradonačelnica Niša je u okviru gradskog karavana obišla i radove u Prvoj Kutini gde se renovira i sanira zgrada osnovne škole koja je sagrađena u 19.veku i do sada na njoj ništa nije rađeno.

“Radovi na rekonstrukciji škole biće završeni do početka nove školske godine koju će učenici započeti u savremeno opremljenim učionicama”, obećava gradonačelnica.

Global Digital Clinik