Snažni od početka – dajmo im krila: Besplatan program za roditelje

Snažni od početka – dajmo im krila
Besplatan program "Snažni od početka – dajmo im krila"

„Snažni od početka – dajmo im krila“ je besplatan program namenjen roditeljima/starateljima dece uzrasta od dve do šest godina koja nisu uključena u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Program „Snažni od početka – dajmo im krila“ sprovodi JPU „Pčelica i biće realizovan onlajn. Vodiće ga direktor ustanove, pedagozi, psiholozi i vaspitači Pčelice.

Tokom dva meseca kroz osam radionica, roditelji i staratelji biće u prilici da razviju i unaprede svoje roditeljske veštine i kompetencije. Radionice su organizovane u grupama od deset polaznika što daje mogućnost bolje interakcije među roditeljima i otvorenost za nova saznanja na temu uspešnog roditeljstva.

Porodice koje su pokazale zainteresovanost za učešće u projektu biće podeljene u dve grupe. Prva grupa će pohađati program u jesenjem terminu (novembar-decembar 2020.), a druga grupa u prolećnom terminu (mart-maj2021.godine).

Predškolska ustanova će obavestiti roditelje u kom terminu će učestvovati u programu, kao i detaljnije podatke o načinu rada.

Svaka porodica koja učestvuje u programu dobiće set materijala koji sadrži sledeće:

  • Knjiga o nama“ – radna sveska sa zajedničkim aktivnostima za razmenu, učenje i zabavu;
  • „Igre za celu porodicu“ – set kartica sa igrama i aktivnostima za zajedničko učenje, istraživanje , stvaranje, druženje i zabavu;
  • Brošuru – podsetnik koji prati sadržaj Programa;
  • Potvrda o učešću u Programu
  • Slikovnicu i bojice.

Program se realizuje u saradnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju (CIP) uz podršku Svetske banke i Fondacije za otvoreno društvo.