Slaviša Dinić: Ko je odgovoran za zakasnelo zaprašivanje protiv komaraca?

Slaviša Dinić

Slaviša Dinić, poverenik GO Zajedno Niš, izjavio je da postoje nelogičnosti u ovogodišnjoj akciji zaprašivanja komaraca. On kaže kako trenutna vlast nije vodila računa o bezbednosti građana tokom tretmana i dovodi u pitanje sastav preparata koji se koriste.

Prvi tretman najavljen je na proleće ove godine, a sproveden tek 23. i 24. avgusta. Drugi tretman je počeo sredinom septembra, kada nije pravo vreme za zaprašivanje. Zaprašivanje se uglavnom obavlja početkom leta, kako bi se preduzele mere.

Opravdano se postavlja pitanje gradskoj vlasti – zašto tek sada i ko je odgovoran za to? I zašto da građani Niša, sada, kada su ih komarci izujedali tokom leta, plaćaju milionske vrednosti iz svojih džepova?“-kaže Dinić.

Dinić naglašava da je upitna bezbednost sadržaja preparata.

Da li su i koliko štetni zaprašivanje i preparati za ljude, s obzirom na to da se zaprašivanje radi i sa zemlje i iz vazduha, obično u vreme kada su ljudi uglavnom van svojih domova, u popodnevnim satima? Da li su to isto zaprašivanje i preparati štetni za domaće životinje i za pčele, jer znamo da se zaprašivanje radi u širem delu grada, i po niškim selima?” – izjavljuje on.

Gradski odbor ZAJEDNO u Nišu, opominje nadležne i gradsku vlast da pre svega
blagovremeno obaveštavaju i upozoravaju naše sugrađane o merama bezbednosti kada se
rade zaprašivanja, da se ubuduće rade blagovremeno, kada im je vreme i kada su efekti
najbolji, a ne pošto-poto da bi zadovoljili svoje nalogodavce.