Slava novi brend srpskog turizma

slavski kolač
Srpska slava novi brend domaćeg turizma

GO Medijana započinje projekat promovisanja tradicionalnih vrednosti Srbije. Srpska slava mogla bi da postane novi brend domaćeg turizma.

U okviru projekta Thematic (Adrion-1073) opština Medijana radi na promovisanju Srbije i poboljšanju turističke ponude. Iz ove saradnje mogao bi da proistekne nov ibrend Srbije- slava. Srpska slava mogla bi da bude jedan od proizvoda u ponudi turističkih agencija i ugostiteljskih preduzeća u Srbiji.

Ideja koju zastupa niška opština je i da se lokalitet Arheološko nalazište Medijana iskoristi za održavanje manifestacija po kojima je Grad Niš prepoznatljiv – „Nišvila“ i Filmskih susreta. Na ovom projektu Medijana radi sa još osam partnera iz šest država Jadransko – Jonskog regiona.  Zemlje koje, pored Srbije, učestvuju su Italija, Slovenija, Hrvatska, Albanija i Grčka.

Danas je održana radionica o tematskom turizmu, na kojoj su slovenački stručnjaci istakli da je, zbog pandemije, kod ljudi stvoren pozitivan stav prema putovanjima i odmorima u okviru granica svoje države. Povećano je poverenje u digitalni rad pa i bržu promociju tradicionalnih vrednosti. Projekat je vredan 1,5 miliona evra i realizovaće se u naredne dve godine.