SK Niš osvojio 4 medalje na državnom prvenstvu za mlade

sk niš

Juče je u Beogradu održano državno prvenstvo u streličarstvu za mlađe kategorije i veterane. Učestvovalo je više od 80 takmičara iz gotovo svih srpskih klubova, a takmičari SK Niš, osvojili su 4 medalje.

Titulu državnog prvaka u konkurenciji olimpijski luk juniori i ove godine poneo je Mihajlo Stefanović.

On je sa svojih 619 poena bio daleko ispred svojih konkurenata pa se njegovo osvajanje medalje nije ni dovodilo u pitanje.

U konkurenciji kadetkinja, Danica Nikolić se okitila bronzanim odličjem. Ona je u kvalifikacionom delu bila četvrta, a njena klupska koleginica petra Todorović bila druga. Eliminacije su bile takve da su se na kraju susrele u meču za bronzanu medalju u kome je Danica odnela pobedu rezultatom 6-4, pa je Petra zauzela 4. mesto.

sk nišU konkurenciji mlađih pionira, Aleksa Kostić je bio drugi. Njega 10 poena delilo od zlata, koje je osvojio takmičar SK Dif, dok je treće mesto zauzeo streličar iz SK Oko sokolovo.

SK Niš imao je predstvanika i u konkurenciji koja se takmiči golim lukom i u kategoriji veterana, a Dejan Stojanović zauzeo je prvo mesto i poneo titulu državnog prvaka u ovoj disciplini.

“Naš klub je zadovoljan postignutim rezultatima i ove medalje smo na neki način i očekivali.
Na takmičenju su dodeljene i plakete za najuspešnije sportiste u prethodnoj sezoni, i priznanja su uručena Mihajlu Stefanoviću u juniorskoj i Čedomiru Markoviću” u konkurenciji veterana. Za nas je ovo najveća pohvala i dokaz da radimo dobro
i daje nam motivaciju da tako nastavimo”
, saopštavaju iz SK Niš.

Iz SK Niša navode da ih sledećeg vikenda očekuje i državno prvenstvo za seniore gde se, kako ističu, nadaju novim uspesima.