SK Niš nastavlja sa odličnim rezutatima, 7 individualnih i 2 ekipne medalje

sk niš
Foto: SK NIš

Na 9. streličarskom Kupu Sv. Cara Konstantina, održanom juče na stadionu OFK “Brzi Brod”, u konkurenciji 76 takmičara Streličarski klub Niš (SK Niš) osvojio je čak 7 individualnih  i  2 ekipne ekipne medalje.

Na turniru je učestvovalo 76 takmičara iz domaćih klubova a kako kažu iz SK Niš rezultati njihovih takmičara nisu mogli da budu bolji jer su osvojili čak 7 individualnih  i 2 ekipne ekipne medalje.
Izuzetan uspeh, već tradicionalno, postigao je Mihajlo Stefanović koji je posle drugog mesta u kvalifikacijama majstorskim gađanjem stigao do zlatnog odličja, izbacivši dva državna prvaka i rekordera da putu do medalje. On je u finalu u odličnom meču, savladao Nikolu Stefanovića, nekadašnjeg člana SK Niš, višestrukog državnog prvaka, rekordera i reprezentativca sa 6-4.

Da je dan bio više nego odličan, potrudila su se i još trojica Nišlija koja su se našla na pobedničkom postolju, a od toda dva člana SK Niš.

Kada je reč o seniorkama, u olimpijskom luku Nataša Mitić postigla je odličan uspeh i posle eliminacija osvojila srebrnu medalju iza Anje Brkić iz SK Dif, a ispred Katarine Vranjković iz NSSU.

Među takmičarkama, kadetkninja Danica Nikolić rutinski je osvojila zlato i tako iza sebe ostavila Sofiju Stojanović i Alisu Goleš iz SK Dif.

I u konkurenciji veterana olimpijski luk Čedomir Marković je osvojio prvo mesto ispred Dragana Karafilipovića iz SK Naissus 2003, i Dakić Željka iz SK Velos.

Da ne budu sve medalje samo u konkurenicji olimpijskog luka pobrinuli su
se Saša Cvejić i Dejan Stojanović. Cvejić  je u konkurenciji seniora kompaund lukom postigao odličan rezultat i osvojio bronzanu medalju. Ispred njega su bili Slavoljub Ilić iz SK
Arena No1, i prvoplasirani Stefan Žikić iz SK Pančevo.

U konkurenciji goli luk seniori, Dejan Sotojanović  sada već važi za jednog od favorita
i ovog puta se popeo na najviše postolje ispred  Vladimira Parezanovića iz SK Zemun, i  Predraga Surčulija  iz SK Dif.

Seriju uspeha upotpunili su i trofeji u ekipnog konkurenciji. Seniori olimpijski luk su zauzeli drugo mesto, dok su seniori goli luk zauzeli prvo mesto.

“Mi smo kao klub prezadovoljni. Ovo je za nas bio težak dan, nikada nije lako biti domaćin  i organizator jer taj domaći teren nosi veliki pritisak i odgovornost.
Danas je sve išlo tako glatko da čak ni kiša i kasnije vetar nisu mogli da utiču na nas. Naši takmičari su pokazali da su zaista odlični i da među njima imamo podmladak od koga sada već sa punim pravom očekujemo i puno više nego što smo videli do sada, njihovo vreme tek dolazi. Ovo je samo jedan u nizu saveznih turnira ali mi ovde vidimo kontinuitet pobedničkih postolja, a to je najvažnije”, navode iz SK Niš.