BK NAISSUS u polufinalu Superlige

Andrija Stanojević (FOTO: BK NAISSUS)
Andrija Stanojević (FOTO: BK NAISSUS)

U poslednjem kolu grupnog dela Superlige Srbije BK Naissus iz Niša dočekao je u niškom Čairu BK Vojvodinu iz Novog Sada.

Nišlije su tokom celog meča bile dominatne i u ringu nisu dozvolile protivniku da razmišlja o pobedi. Rezultat je na kraju bio 18:2.

Meč BK Naissusa bio je na programu u subotu 12. juna i ovim trijumfom je niški klub upisao još dva boda i plasirao se u polufinale Superlige. Posebno raduje uspešan debi niškog boksera Andrije Stanojevića koji je upisao prvi superligaški meč i prvi zvanični meč, a tek mu je 18 godina. On je u ringu tokom celog meča pokazao sjajnu tehniku i borbenost, opravdao poverenje i ukazao na potencijal škole boksa BK Naissus. Boksovao je u kategoriji do 75 kg, bio je bolji od Vojislava Bjelice.

Za ekipu Naissusa borili su se još Adam Krstović (junior, 70 kg), Sava Stevanović (junior, 80+ kg), Nemanja Gavrilović (60 kg), Nikola Lazarević (64 kg), Petar Stošić (69 kg), Slobodan Jovanović (81 kg), Marko Docić (91 kg) i Sanel Hasanović (91+ kg). Pobede su pored Stanojevića ostvarili i Krstović, Stevanović i Hasanović bez borbe, a Gavrilović, Lazarević, Stošić, Jovanović i Docić u ringu. Ekipu su predvodili treneri Slobodan Kostić i Pedro Israel Marrero.

Polufinale plej ofa je po sistemu bolji iz dvomeča, a Nišlije se sastaju sa Crvenom Zvezdom. Prvi meč polufinala je na programu 9. jula u Nišu na keju pored Nišave, a revanš dva dana kasnije u Beogradu na čuvenoj Marakani. Drugi polufinalni par čine Radnički iz Beograda i BK Sombor.