SK „Niš“ i zvanično ekipni prvak Srbije u alpskom skijanju za sezonu 2017/18

SK
SK "Niš": Apsolutni pobednik u alpskom skijanju

Pehar za ekipni plasman kao i priznanja najboljim takmičarima su uručeni na svečanoj Skupštini Skijaškog saveza Srbije koja je održana proteklog vikenda u Beogradu.

Pre radnog dela Skupštine, na kojem se birao predsednik Skijaškog saveza, bio je upriličen svečani deo ovog skupa, na kojem su dodeljene nagrade najboljim pojedincima i klubovima u alpskom i nordijskom skijanju, ali i snoubordu.

Priznanja su dodeljivana u svim uzrasnim kategorijama, a najuspešniji klub je Niš, dok su najbolji seniori Petra Veljković i Strahinja Stanišić.

“Ovo je druga godina za redom da pehar za najbolji klub dolazi u Niš što predstavlja najveći uspeh u istoriji niškog kluba”, kažu u SK Niš.

SK Niš osvojio ukupno 18 medalja: Apsolutni pobednici u alpskom skijanju

Ukupno je osvojeno 18 medalja od čega 6 zlatnih, 7 srebrnih i 5 bronzane, što je zajedno sa rezultatima i ostalih takmičara Kluba bilo dovoljno da SK “Niš” bude ekipni pobednik takmičenja državnog prvenstva Srbije, ispred skijaških klubova iz Beograda, “ARES” i “BSK”.

SK "Niš": Apsolutni pobednik u alpskom skijanju
SK „Niš“: Apsolutni pobednik u alpskom skijanju

Niško skijanje na pravom putu

Podsetmo, državni prvaci iz Kluba su Petra Veljković (FIS) u disciplinama alpska kombinacija i veleslalom, Jovana Pančić (U14) u slalomu, Teodora Stevanović (U14) u veleslalomu i Andreja Dimitrijević (U14) u veleslalomu i slalomu.

Dodela nagrada na Skupština Skijaškog Saveza Srbije
Dodela nagrada na Skupština Skijaškog Saveza Srbije

Uručene nagrade najboljima u alpskom skijanju, skijaškom trčanju i snoubordu

Prvi put u svojoj istoriji Skijaški savez Srbije može da se pohvali izuzetnim rezultatima na sportskoj sceni, kao i odličnim funkcionisanjem same organizacije.

Naši sportisti koji su učestvovali na velikim takmičenjima u poslednje četiri sezone pokazali su veliki napredak i postali konkurenti takmičarima iz razvijenih skijaških zemalja, i našli se nadomak borbe za najviša odličja. Iza svega stoji ozbiljan rad rukovodstva saveza, koje je imalo viziju razvoja, strategiju kako unaprediti savez i uspostaviti sistem. Kao rezultat imaju najuspešniju sezonu u istoriji skijanja u Srbiji. Jedan smo od najuspešnijih saveza u regionu u skijanju i sigurno najuspešniji savez u zimskim sportovima u Srbiji”, rekao je predsednik Vladeta Radivojević na Skupštini Skijaškog saveza Srbije.