Sin ratnog invalida skočio sa trećeg sprata zbog nemaštine: Porodici sa šestoro braće i sestara hitno potrebna pomoć

raste broj pacijenata
Klinički centar Niš

Dvadesetdvogodišnji N. C. iz Niša skočio je sa trećeg sprata porodične kuće, sa visine od oko šest metara. Njegov pad ublažilo je granje, te je mladić zadobio lakše telesne povrede. Sumnja se da je mladić pokušao da se ubije jer ne može sam da brine o porodici nakon smrti oca.

Nastariji sin J.C., dvadesetdvogodišnji N.C. noćas pokušao da se ubije skočivši sa trećeg sprata porodične kuće u niškom naselju Brzi Brod.

Mladić je skočio sa trećeg sprata, ali je pad ublažila gomila granja pa je zadobio lakše telesne povrede.

U niškom UKC je ustanovljeno da je zadobio oguljotinu nal levoj strani čela, svestan je i komunikativan ali će biti obavljena dodatna dijagnostika.

N.C. i njegovo petoro braće i sestara žive u ogromnoj nemaštini, sa bakom čija im je penzija jedini izvor prihoda.

Prema nezvaničnim informacijama, Centar za socijalni rad intenzivno se bavi ovom porodicom.

Centar za socijalni rad je, kako su kazali, više navrata isplaćivao jednokratnu novčanu pomoć ovoj porodici, kupovao namirnice a deca su dobila i paketiće za Novu godinu. U toku je, kako su naveli, postupak na ostvarivanje prava na porodičnu penziju pokojnog oca.

Ovim povodom oglasila se niška humanitarka Marina Adamović koje je pozvala Nišlije da pomognu mladiću i njegovoj porodici.

– Taj mladić i njegovo petoro braće i sestara žive u ogromnoj nemaštini, nakon smrti njihovog oca J. C., ratnog vojnog invalida . Prema mojim saznanjima, jedini prihod im je bakina penzija. Pozivam sugrađane da počnu sa prikupljanjem hrane i drugih potrepština jer im, kako sam čula, sve nedostaje – kazala je Marina.