Savindan obeležen i u niškim vrtićima

savindan obeležen
Foto: JPU "Pčelica"

Savindan, školska slava, obeležen je u svih 26 vrtića JPU „Pčelica“ Niš. Ove godine deca i vaspitači su slavili u drugačijim uslovima u odnosu na prethodne godine.

“Savindan je obeležen uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, svaki vrtić je svečanom priredbom i običajima koji dolikuju obeležavanju slave”, navode iz “Pčelice”.

Centralna proslava organizovana je u vrtiću Panda. “Uz himnu i recitacijama o Svetom Savi pokazali su da je ovaj svetac i danas neporeciv uzor svima nama”, kažu.

Obeležavanju slave i priredbi mališana u vrtiću Panda prisustvovao je i predsednik gradske opštine Crveni Krst, prof.dr Miroslav Milutinović. Tom prilikom direktorici JPU „Pčelica“ Svetlani Mitić uručio je knjige namenjene vrtićima na teritoriji opštine Crveni Krst. Čestitajući slavu direktorici, deci i zaposlenima poželeo je da se praksa dobre saradnje između ove vaspitno obrazovne ustanove i opštine nastavi i dalje.

Svetlana Mitić je čestitala mališanima školsku slavu i istakla značaj obeležavanja Svetog Save od malih nogu. “Na taj način omogućava se da deca svestrano upoznaju i usvoje duhovnu zadužbinu ovog sveca ali i stvaralaštvo srpskog naroda utemeljeno na toj zadužbini.”

Čestitajući prosvetni praznik kolegama, Mitićeva je poželela svima koji rade sa decom da i dalje budu nadahnuti. Poželela im je da “imaju snage da ostanu na svetosavskom putu i odole svim iskušenjima svog odgovornog poziva.”

Savindan: Praznik posvećen začetniku srpske srednjovekovne književnosti i zaštitniku prosvetnih ustanova

Dostava hrane u Nišu